Исторически момент за кикбокса: WAKO официално в Европейското Олимпийско Семейство

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO е официално част от Европейското Олимпийско Семейство и допусната до Европейските игри през 2023 година . Новината, която отваря нова страница в историята на световния кикбокс, обяви снощи лично действащият президент на WAKO г-н Истван Кирали във своята Facebook страница и допълни:

  „Като президент на Европейската федерация по кикбокс, съм изключително щастлив, че имам честта да съобщя тази страхотна новина на кикбокс-общността. Когато ние тримата с Рой Бейкър и Томас Барада се свързахме с г-н Янес Кошиянчич в Словения, не вярвахме, че тази мечта, ще се превърне в реалност. С прискърбие припомням че г-н Кошиянчич – тогавашният президент на Европейските Олимпийски комитети почина съвсем скоро. Сега, цялата енергия и усилия, които вложихме, за да станем част от Олимпийското семейство, дават резултат.

  Припомняме, че WAKO беше приета за нов член в Европейския Олимпийски Комитет на 30 ноември 2018. Тя е международна организация, развиваща амтьорския кикбокс. Асоциацията организира първенства и регламентира турнири в седем стила – четири на татами и три на ринг. Световни първенства по регламента на WAKO се организират веднъж на две години, а всяка държава може да има по един член в категория. Така всяка държава, в т.ч. и България, ще може да участва в Олимпийските игри през 2023-та година с по един състезател във всяка категория. Очаквайте подробности.