ЗРЕЛИЩНИ БИТКИ ПО КИКБОКС В НОВА ЗАГОРА

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  От 15 до 17.05.2015г. в гр. Нова Загора в спортна зала Младост точно в сърцето на града за първи път се проведе Държавно първенство по кикбокс в стиловете К1 и фул контакт. Състезанието бе квалификация за участие в световно първенство по кикбокс – Сърбия’ 2015 и световно първенство по кикбокс – Ирландия’2015. Благодарение на Община Нова Загора и кмета Николай Грозев, с подкрепата и домакинството на СК „Pride and glory” с председател Иван Иванов в града за участие се регистрираха над 32 спортни клуба от цялата страна и над 200 състезателя в различните категории и възрастови групи. В съботния ден точно в 10:00 започнаха оспорваните квалификации и полуфинални срещи, тъй като в някои от категориите имаше над 9-10 претендента. На официална церемония по откриване на шампионата бяха връчени лицензи на два нови спортни клуба членове на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай – СК Ахил гр. Варна и СК Патриот гр. Дупница от представител на Министерството на младежта и спорта – Димитринка Яръмлъкова. Поради големия брой участници състезанието продължи през целия ден, а във финалния ден се изиграха 49 срещи. Домакините от СК Pride and glory взеха участие в състезанието с общо 6 състезателя и заслужено спечелиха 6 медала като 2 от тях са златни и 4 сребърни. Един от техните състезатели Константин Михайлов се отличи с много добра техника и кондиция, което направи впечатление на националните селекционери и бе поканен на лагер с националния отбор по муай тай. В разговор между кмета на града Николай Грозев и Съпредседателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Димитър Ангелов бе дадена заявка за бъдеща съвместна дейност между федерацията и Общината и провеждането на още турнири от спортния календар.

  13494_561993507272577_5021228515518906092_n