БККМТ ОФИЦИАЛНО Е ЧЛЕН НА „БОК“

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ


  Днес на свое заседание на общото събрание БОК прие Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за пълноправен член. В точка 4 от дневния ред единодушно бе гласувано приемането на родната федерация, която след официалното признаване на спорта кикбокс за олимпийски през 2021г от МОК е вече 114 поред федерация член на Световната асоциация по кикбокс WAKO приета от Националните Олимпийски Комитети като в конкретния случай е БОК. На събранието присъства Президента на Конфедерацията Галин Димов, който получи поздравления лично от Президента на БОК и олимпийски шампион Стефка Костадинова. На събранието беше гласувана българската делегация на предстоящите олимпийски игри в Париж 2024, прие се за член на изпълкома Президента на БФС Георги Иванов, който заема мястото на досегашния член и в момента служебен Министър на младежта и спорта Георги Глушков.Ето и първите думи на Президента на БККМТ Галин Димов непосредствено след събранието.


  „Нямам думи, с които да опиша радостта си. Това е сбъдната мечта за всички трениращи и състезаващи се в кикбокса и муай тай. Нашият екип работи здраво в продължение на 5 години за тази първа крачка към олимпизма в нашия спорт на национално ниво. Предстои ни още много работа с Министерство на младежта и спорта и Общините. Щастлив съм, че през тези 5 години обърнахме представата на всимки за нашия спорт и заедно успяхме да изкачим и това стъпало. Огромни и лични благодарности на г-жа Костадинова за доверието и възможността да бъдем част от олимпийското семейство в България. Със своята работа и успехи ще направим всичко по силите си да го оправдаем“.