WAKO ACADEMY започва във Варна

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  Международен семинар за рефери по кикбокс „WAKO ACADEMY“ ще се проведе във Варна

  На 24 юни (понеделник) 2024г. във Варна започва международен семинар за спортни рефери и съдии към най-голямата световна федерация по кикбокс „WAKO“.

  Мястото където ще се проведе обучението е Национална спортна база „Спортпалас“ в непосредствена близост до град Варна.

  Поканени са тримата най-добри лектори в света. За направление ринг ще отговарят Юри Лаптиков, който е ръководител на всички спортни съдии към Световната федерация „WAKO IF“, съвместно със Сами Саво – технически директор на направление ринг към „WAKO IF“. Съдиите на направление татами ще се обучават от Елефтерия Панагопоулу, която е ръководител на всички съдии на татами към „WAKO EUROPE“.

  За участие в семинара се записаха над 100 души от 22 държави (България, Естония, Казахстан, Гърция, Кипър, Турция, Тунис, Финландия, Сърбия, Швейцария, Македония, Корея, Франция, Словения, Молдова,Босна и Херцеговина, Холандия, Латвия, Полша, Италия, Украйна, Сирия).

  Първият ден на семинара е насочен изцяло към теоретичната част. Вторият и третия дни ще бъдат практически занятия, изучаване на системата „SPORTDATA“ и различни ситуации. През четвъртия финален ден ще се състоят полагането на изпит и официалната церемония по връчване на сертификатите.

  Международният семинар за рефери по кикбокс започва на 24.06.2024г. и завършва на 28.06.2024г.

  „WAKO ACADEMY“ е първата по рода си академия за обучение и преквалификация на нови и вече доказали се спортни рефери и съдии.

  Организатор е Българска конфедерация по кикбокс и муай тай с президент Галин Димов, съвместно с „WAKO ACADEMY“ представлявана от Камен Славов.

  j