МАСАРУ ГРАБНА ЕВРОПЕЙСКАТА КУПА ПО КИКБОКС В САРАЕВО

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  Кикбоксьорите на спортен клуб „Масару“ спечелиха първото място на Европейската купа по кикбокс в Сараево Кикбоксьорите на спортен клуб „Масару“, гр. София спечелиха първото място в клубното класиране на Европейската купа по кикбокс в Сараево, Босна и Херцеговина.

  Българите станаха носители на купата след като взеха общо 68 отличия от които 29 златни, 17 сребърни и 22 бронза.

  Втори се нареди Унгарския клуб „Халкер Кирили тиим“, а трети станаха представителите на Австрия.

  Треньорите Иво Десподов и Стефан Костадинов участваха с отбор от 47 състезатели, които излязоха на татамито в 89 категории в леките стилове.

  Те се завръщат от Сараево с 29 златни отличия, притежание на Борис Лазаров, Калоян Петров, Олег Колбин, Христо Николов, Вероника Попова, Росина Пейкова, Рая Маринова, , Емануела Добрева, Диана Лазарова, Елеонора Валентинова и Ивана Петрова.

  Над всички бяха националните на България – Христина Андонова – 3 златни медала, Кристиян Милушев – два златни и един сребърен, Виктор Грозданов – два златни, Андреа Илиева – два златни и един сребърен, Христо Николов – два златни и един бронзов и Теодор Поповски – два златни медала.

  Първи в статистиката по спечелени медали са състезателите на Хърватия с 34 златни, 25 сребърни и 26 бронза. Втори с актив от 30 златни, 53 сребърни и 53 бронза са Босна и Херцеговина.

  България е на трето място по спечелени отличия с 29 златни, 17 сребърни и 22 бронза. В надпреварата участваха 640 състезатели от 50 клуба в официалните категории и още 200 състезатели в не официалните и категории за начинаещи.