ДП ПО КИКБОКС В СТИЛ ЛОУ КИК 01-03.10.2021 ВАРНА

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  КЛУБ “ШУМЕНСКА КРЕПОСТ” СПЕЧЕЛИ ОТБОРНАТА КУПА НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО КИКБОКС В СТИЛ ЛОУ КИК

  Кикбоксьорите на споретн клуб “Шуменска крепост” станаха отборни победители на държавното първенство в стил лоу кик, което се проведе в град Варна.

  Състезанието бе първо в новата многофункционална  спортна зала в Район „Владислав Варненчик“. В надпреварата се включиха 244 състезатели от 42 клуба от цялата страна.

  На един ринг в последния ден се изиграха 60 финала във всичките шест възрастови групи от деца 9-10 години до мъже и жени.

  Възпитаниците на треньора на клуб “Шуменска крепост” (Шумен) Галин Методиев взеха отборната купа след като спечелиха 10 златни, 5 сребърни и 5 бронзови отличия. За първи път наградата, която се връчи на победителите, беше авторска изработка със специално инкрустирано лого на кикбокса.

  Втори отборно станаха представителите на „Боил“ (Варна) с треньор Красимир Кирилов. След изключително оспорвани битки на ринга варненският клуб се нареди на призовата позиция със спечелени 6 златни, 3 сребърни и 6 бронзови отличия.

  На трето  място отборно се класира домакина на това състезание спортен клуб „Вокил“ с треньор Петър Петров и спечелени 5 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медали.

  Страхотно представяне в кат. до 33 кг. направи синът на председателя на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай – Георги Димов, който беше обявен за най-техничен състезател при 9-10 годишните. Освен златния медал Георги взе и купата за най-техничен състезател в тази възрастова група.

  ГАЛИН ДИМОВ – председател на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай

  “Аз съм най-гордия татко на света. Синът ни Георги Димов спечели своята втора поредна Републиканска титла в кат. до 33 кг. при децата 9-10 години. Това е глям успех за нас и ни мотивира да продължаваме да надграждаме качества. Проведохме състезанието в чисто нов спортен комплекс. До момента тук не се е провеждало събитие. Ние имахме честта да бъдем хората, които го откриват и затова аз искам да благодаря на Община Варна и на спортния отдел, че ни предоставиха тази възможност. Сега предстои подготовка за двете най-важни международни състезания за нас тази година. Това са Световното първенство за мъже и жени от 15 до 25 октомври в Йесоло, Италия и Европейското за кадети в Будва, Черна гора през ноември месец. На световното ще се представим с около 30 национални състезатели, докато при по-малките в Будва ще сме с по-многоброен състав. От мъжете и жените очаквам поне три сигурни медала, защото отиваме с трима много силни титуляри. Това са Борислав Радулов, който е действащ световен шампион в татами стиловете от 20219 г. и вицесветовните ни шампиони Димитър Пенчев и Доброслав Радев”, заяви председателя на БККМТ Галин Димов.

  След 10 годишно отсъствие от залата и ринга световната ни шампионка по кикбокс от 1993г. в Будапеща Унгария – Снежанка Димитрова се завърна в семейството на бойния спорт и взе съдийски лиценз. Снежанка Димитрова освен световен шампион е и с Европейска титла при професионалистите от 1993г. при жените до 54кг. и Заслужил майстор на спорта . Във Варна тя получи своята съдийска карта заедно с още десет други съдии, които успешно положиха своя практически изпит.

  Купа за най-добър съдия на ринга получи Марио Иванов, а неговия колега Радослав Петров бе отличен за най-добър страничен рефер.

  Ръководството на федерацията отличи за най-техничен състезател на целия шампионат кикбоксьорът от спортен клуб “Вокил”, Варна Виктор Ненков, който стана победител във възраст 13-14 г. стил лоу кик.

  ВИКТОР НЕНКОВ – състезател на СК “Вокил”, Варна  

  Това ми е петият златен медал от държавно първенство.Играх две срещи, които не бяха кой знае какво, но смятам, че се представих добре. Това което искам е да имам по-тежки и конкурентни мачове. Трябва да трупам опит, а за него се изисква повече конкуренция. Сега се концентрирам изцяло за Европейското първенство където ще участвам в кат. До 54 кг. Възраст 14-15 години. Единственият съперник там, който ме интересува е представителят на Молдова. Той ме побеждава вече два пъти и е време аз да постигна успех над него“, сподели след победата шампиона Виктор Ненков от СК „Вокил“, Варна.  

  Много добри срещи при дамите направи състезателката на спортен клуб “Патриот”, Дупница Алисия Сусанина. 15 годишната възпитаничка на треньора Кирил Чакъров спечели златния медал в категория до 60 килограма след две категорични победи постигнати с нокаут (КО) само 20 секунди след началото на двубоите.

   

  АЛИСИЯ СУСАНИНА – състезател на СК “Патриот”, Дупница

   

  “ Изиграх две срещи, като и двете ги взех с нокаут в първия рунд. Доволна съм от себе си, показах какво мога, но най-много ме радва, че треньорите са доволни от мен. След това състезание започвам подготовката си за Европейското първенство в Будва, като треньорът ми ще ме самофинансира. Много съм му благодарна, че ще ми даде шанс да участвам на толкова голямо състезание извън страната. Кикбоксът е моята страст, дава ми това което винаги съм искала и мога свободно да изразявам емоцийте си. В същото време изисква огромна воля за да се справиш с предизвикателствата. Волята е ключов фактор за всички които се занимаваме с кикбокс“, сподели шампионката Алисия Сусанина.

   

  Миналият месец стана ясно, че България вече ще има представител в борда на директорите на WAKO Europe Kickboxing . Това е треньора на СК „Стар тиим“ Иван Георгиев, който  стана част от екипа на избрания с пълно единодушие президент на Европейската федерация по кикбокс Ищван Кирали (Унгария).

   

  ИВАН ГЕОРГИЕВ – член на борда на директорите на ВАКО Европа и треньор на СК „Стар тийм“ :

  Работата на борда на директорите на ВАКО Европа тече с пълна сила. Това което искаме да подобрим е организацията на нашия спорт. Ще има много работа около изискванията на МОК към нас за да успеем да останем Олимпийски спорт. Надявам се да успеем, за да не стане като с някой други бойни стилове, които малко след като бяха приети за членове на МОК отпаднаха бързо от програмата на игрите. Това е основното по-което работим в момента и съм убеден, че ще постигнем всички задачи които сме си поставили“, заяви Иван Георгиев за работата си като член на борда на директорите на ВАКО Европа.

  Надпреварата във Варна бе последна проверка за състезателите в стил лоу кик, които ще представят България на предстоящите Световно и Европейско първенства.