PRO FIGHT 18 ГАЛАВЕЧЕР ПО КИКБОКС, КОЯТО ЩЕ СЕ СЕ ПОМНИ ДЪЛГО!

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  Българските кикбоксьори доминираха на галавечерта Pro Fight 18, която се състоя на стадион „Бончук“ в Дупница. Представителят на организаторите от клуб „Патриот“ Доброслав Радев победи мароканеца Сабри Бен Хениа в главния мач на събитието. 

  Капитанът на националния отбор по кикбокс Димитър Пенчев от плевенския клуб „Скорпион“ надделя над азербайджанеца с нидерландски паспорт Захир Заиров

  В единственият женски двубой Теодора Кирилова от клуб „Армеец“ спечели шампионския пояс след категорична победа над французойката Синди Силвестър.

  ВИДЕО – КИКБОКС ДУПНИЦА Pro Fight 18 

  Професионалната гала вечер по кикбокс в Дупница предложи на зрителите изключително стойностни битки. Събитието започна с три подгяващи двубоя, като началото дадоха двама малки бойци – Радослав Василев от Дупница и Станислав Вълев от Варна. Победата бе за Станислав, който е син на световният ни шампион и настоящ селекционер на националния отбор по кикбокс Владимир Вълев – Питбула.

   

  В останалите две подгяващи срещи Сашко Николов от СК „Патриот“, Дупница победи с 2:1 съдийски гласа Димитър Вълчанов от СК Нефтохимик.

  Стефан Аджов от СК „Спартак“ надигра категорично Петър Вълев от „Файт клуб“.

  В основният мач на галавечерта Pro Fight 18 европейският шампион Доброслав Радев победи с 3:0 съдийски гласа мароканеца Сабри Бен Хениа.  Боецът на СК „Патриот“ спечели тежката битка срещу класният възпитаник на световноизвестния треньор по кикбокс Майк Пасение, който бе в ъгъла на Хениа.

  интервю : Доброслав Радев – национален състезател по кикбокс от СК „Патриот“ Дупница

   Чувствам се перфектно. Мачът мина не както трябва, явно нямах късмет. Гледах да обърна нещата към моята игра. Съперникът ми знаеше играта, беше ме следил доста време. Още в първия рунд ми влезе едно неочаквано коляно, което ми разби носа и ми спря дишането. Това обърка цялата ми игра, но успях да победя. Това което ми трябва за по-добра подготовка е повече спаринг партньори. За сега това е най- трудната част от подготовката ми, защото редувам с моята работа нощни и дневни смени което нарушава режимът ми, но се справям за момента“, заяви победителят Доброслав Радев .  

  С шампионския пояс в единствената женска среща се окичи опитната Теодора Кирилова. Състезателката на СК „Армеец“ надигра с 3:0 французойката Синди Силвестър, която излезе на ринга за своя 103-ти професионален мач в кариерата. Това е пореден успех за Теодора, която се състезава единственно на профи ринга, а треньор е нейният съпруг Марио Кирилов. Успешният тандем жъне успех след успех последните години.

  интервю : Теодора Кирилова – състезател по кикбокс на СК „Армеец“, София

  „Много съм благодарна, че Синди Силвестър се съгласи да дойде тук в България. Аз подходих много сериозно и съсредоточено върху подготовката си. Абсолютно всичко проучих и знаех, че съперничката ми ще бъде много твърда и корава. Наблегнах на физическата си подготовка за да мога да я изненадам. Освен това моят 10 годишен опит в националния отбор вече ми носи  спокойствие и увереност на ринга“, заяви Теодора Кирилова след победата над френската състезателка.  

  Безспорно най–атрактивния двубой на стадион „Бончук“ се получи между капитанът на националния отбор Димитър Пенчев и неговият съперник Захир Заиров от Нидерландия. Представителят на СК „Скорпион“, Плевен победи с 3:0 съдийски гласа азербайджанеца , който е с нидерландски паспорт също от школата на Майк Пасение.

  интервю : Димитър Пенчев – капитан на национален отбор по кикбокс и състезател на СК „Скорпион“Плевен

  „Тежка среща беше, защото противникът ми беше много корав. Бях го проучил като цяло и не ме изненада с нищо. Това беше една репетиция преди Световното първенство тази година и мисля, че ще постигна още по-добра форма и по-добра кондиция.  Целта ми там е влизане в призовите места и световната титла в моята категория“, заяви капитана на националния отбор по кикбокс Димитър Пенчев.

  Останалите пет двубоя от основната файт карта също бяха изключително стойностни. Огнян Мирчев от СК „Мусаши“ победи с 3:0 молдовеца Александр Скроб. Даниел Гецов от СК „Армеец“ постигна успех в тежък мач срещу Душан Радович от Сърбия.

  Дупничанина Иван Костадинов загубиот кикбоксьора на СК „ЦСКА“ Пламен Павлов. Срещата бе прекратена след лекарска забрана заради контузия в глезена на Костадинов.

  Представителят на СК „Победа“ Враца Михаил Велчовски постигна поредната си победа с 3:0. Този път възпитаникът на треньора Венелин Янков се наложи над украинеца Александър Погребной.

  В оспорвен мач Александър Рибников от СК „Спартак“ Пазарджик победи с 2:1 съдийски гласа представителят на СК „Про файт“ Михаил Рангелов.

  Интервю : Кирил Чакъров – организатор и главен треньор на СК „Патриот“ Дупница

  „ На Доброслав Радев съперника не е случаен. Видяхте, с колко мача е на профи ринга е и в ъгъла му седеше Майк Пасение. Само това по–себе си говори, че този състезател е доказан за да стои до него Майк. Ние това искаме. Не искаме наредени мачове и да правим само имидж пред публиката. Искаме всичко да е истинско, всяка година да се развиваме и да има все повече хора на нашите галавечери“, заяви Кирил Чакъров организатор на галавечерта Pro Fight 18.

   

  Следващата проява на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай е държавното първенство стил лоу кик от 01 до 03 октомври в град Варна.