ЗАВЪРШИ ДЪРЖАВНОТО ПО КИКБОКС В СТИЛ ФУЛ КОНТАКТ И МУАЙ ТАЙ

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  От 03 до 05.09.2021г. в спортна зала „Олимпиада“ гр. Каварна се проведоха държавните първенства по муай тай и по кикбокс в стил фул контакт. В състезанията взеха участие над 100 участника от 19 спортни клуба.

  Всички шампиони по муай тай бяха наградени със спортна екипировка осигурена от почетния консул на Кралство Тайланд за България г-н Виктор Меламед. Разбира се имаше и подготвена купа, която стана притежание на СК „Аргус“ гр. Варна.

  Решението бе взето след преброяване на спечелените медали и перфектно испълнение на традициаонния танц преди всеки двубой „Wai Khru“ от състезателя Виктор Казанджиев.

  Видео на Wai Khru изпълнено от най-малките състезатели можете да видите ТУК

  Купата бе връчена на председателя на клуба Костадин Колев и Виктор Казанджиев лично от председателя на конфедерацията Галин Димов.

  купа по муай тай

  купа по муай тай

  В състезанието по кикбокс станахме свидетели на много качествени състезатели, които дадоха всичко то себе си за призовите места.

  Домакините от СК „Ринг“ гр. Каварна се бяха погрижили да осигурят идеалните условия за провеждането на шампионата.

  В съботния ден официалното откриване беше в присъствието на гостите от Община Каварна – Васка Иванова – специалист в отдел образование, социални дейности и спорт и Иво Георгиев – началник отдел образование, социални дейности и спорт.

  Всички основни рефери и съдии бяха представени на присъстващите в залата, които ги аплодираха, а председателя Галин Димов им пожела винаги да бъдат обективни и да отсъждат в полза на по-добрия.
  Непосредствено след откриването всички се изправиха на крака за химна на Република България и за един прекрасен демонстративен мач.
  Той се състоя в стил лоу кик между Димитър Бъргански на 7г. и Преслав Симеонов на 6г.
  И двамата са възпитаници на любезните домакини от СК „Ринг“ с председател Ердоан Демиров.

  Освен традиционните отборни купи за брой спечелени медали този път бяха връчени и купя „Добротица“, която бе за клубовете с най-много медали пре децата 9-10г и 11-12г.

  Първото място в отборното класиранежзае председателя на СК „Шуменска крепост“ със спечелени 10 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал.

  На второ място отборно се класира СК „Боил“ със 7 златни, 11 сребърни и 6 бронзови медала

  Н трето място се класира СК „Бултрас“ . Те спечелиха 4 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала

  Официално класиране по медали след завършване на шампионата

  Ето и мнението на председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов, който присъства лично от първия до последния ден на шампионата:

  „Много съм доволен, че нашия спорт се разраства с толкова бързи темпове. Виждам много млади момчета и момичета, които се явяват на състезанията ни и се борят със всички сили за почетната стълбичка.

  Имаше много емоционални моменти и двубои, които се решаваха в последния моммент.

  Доволен съм и от решението на националния селекционер Владимир Вълев да направи официално преборване между двамата състезатели Цветозар Кючуков и Али Юзеир за свободното място в националния отбор по кикбокс в стил лоу кик до 75кг при мъжете. ВИДЕО

  Така се прави. Така става ясно, кой е по-добрия, В официална среща и отсъждане от лицензиранио съдии. Предавахме я на живо и бе видяна от много хора.

  За улеснение на треньорите по време на състезанието в дясно от главната съдийска маса имашепоставено електронно табло с информация коя среща поред се играе в момента, коя предстои и кои са състезателите. Тази информация беше налична и в нашата електронна платформа спортдата, в която всички клубове се регистрират за състезанията в секцията Time Table.

  Предстоят ни още няколко държавни първенства Световно и Европейско първенство.

  Съвсем скоро град Варна ще бъде домакин на едно от най-големите Държавни първенства в стил лоу кик от 01 до 03.10.2021г.

  Ще го проведем в чисто нова зала и ние ще сме първата федерация, която прави своите състезания там.