ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  Националните отбори по кикбокс в двете направления ринг и татами имат нови капитани.
  Световният вицешампион и носител на европейска и балканска титли в аматьорския кикбокс Димитър Пенчев ще е капитан на националния отбор рингови стилове.
  32 годишният състезател на спортен клуб „Скорпион“ Плевен бе известен лично от ръководството на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай в лицето на председателя Галин Димов и старши треньора на националния отбор Владимир Вълев на международния лагер в национална спортна база „Спортпалас“ във Варна.
  Димитър Пенчев заменя на капитанското място най-титулованият ни състезател Атанас Божилов, който обяви, че повече няма да се състезава в аматьорския кикбокс и ще продължи развитието си само в
  ИНТЕРВЮ : ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ – капитан на национален отбор по кикбокс рингови стилове
  „Не очаквах да изберат точно мен. Бях много изненадан и благодаря на ръководството на БККМТ. Ще се постарая да заслужа доверието което ми оказват. Предстои ми участие на световно първенство в нова за мен категория -71кг. Преди това успехите ги постигнах в кат. -67кг. Мисля, че и този път ще успея да се класирам на призовите места”- заяви новия капитан на нац. отбор по кикбокс рингови стилове Димитър Пенчев.

  Капитан на леките ситлове за първи път в родната история на бойния спорт ще е Кристина Николова от столичния спортен клуб „STAR TEAM“. Николова е от София и е носител на световна и европейска титла при девойките, а при жени е световна вицешампионка в стил киклайт контакт в категория до 50 кг.

  ИНТЕРВЮ – КИРИСТИНА НИКОЛОВА – капитан на национален отбор по кикбокс леки стилове
  „Безкрайно съм щастлива и още съм леко шокирана. Да съм първия капитан на националния отбор леки стилове е огромна чест за мен. Човекът на тази позиция трябва да е отговорен, да помага на всеки и винаги да е на ниво готов за всичко. Като капитан ще дам всичко от себе си. Безкрайно благодарна съм на ръководството на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай, както и на нашия треньор Иван Георгиев и целия екип на татами стиловете” – заяви Кристина Николова – капитан на нац. отбор по кикбокс татами стилове.

  За място в националния отбор в категорията на Атанас Божилов ще се състезават двама кикбоксьори. За титуляр в кат. – 75 кг. стил лоу кик официално преборване  най-късно до месец октомври ще направят Цветозар Кючуков от СК „Армеец“ и Али Юзеир от СК „Вокил“ Варна.

  ИНТЕРВЮ – ВЛАДИМИР ВЪЛЕВ – старши треньор на национален отбор по кикбокс
  „Наско няма да се състезава повече при аматьорите, продължава при професионалистите. Проведох разговор първо с него преди да вземем решението за нов капитан. Следващият кикбоксьор който е толкова титулован и може би зрял е Димитър Пенчев. Избрахме него защото тази фигура трябва да сплотява отбора. Митко се познава с всички отдавна е в този спорт, видял е всичко, може да им помага и да даде ценни съвети. Пенчев е изключителен човек”, заяви Владимир Вълев – старши треньор на нац. отбор по кикбокс.

  Разширеният национален отбор по кикбокс включва 70 души, които са на лагер в НСБ „Спортпалас“ Варна и се подготвят съвместно със силните отбори на Украйна и Израел. Лагерът ще е първи подбор за състава , който ще участва на предстоящите Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в Йесоло, Италия и Европейското за юноши и девойки в Будва, Черна Гора.

  На „Спортпалас“ БККМТ проведе и съдийски семинар, на който се явиха 12 кандидати. Лектор бе председателя на съдийската колегия и ръководител на направление ринг Георги Георгиев – международен съдия в най-високия клас „А”.