БЪЛГАРСКИТЕ КИКБОКСЬОРИ ПЪРВИ ОТБОРНО НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР „TERRA COMPLEX KICKBOXING 2021“ В РАЗЛОГ

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  България спечели отборната титла на Международния турнир по кикбокс, който се проведе в спортна зала „Септември“ в гр.Разлог.

  Родните състезатели  в леките стилове  поинтфайт, лайт контакт и киклайт, заеха първата позиция с общо 384  отличия от които 126 златни, 127 сребърни и 131 бронза.

  Очаквано организаторите Деница Миленкова и Иван Георгиев от клуб „STAR TEAM“ отново доказаха, своя професионализъм, събирайки на едно място 660 участници от 21 клуба и 7 държави във всички възрасти. Успоредно със състезанието се проведе и международен лагер за леките стилове в кикбокса.

  Втори в отборното класиране се наредиха представителите на Хърватия с актив от 14 златни медала, 19 сребърни и 15 бронза. Третата позиция е за Унгария с 10 златни отличия, 5 сребърни и 2 бронза. В общото подреждане следват кикбоксьорите на Северна Македония, Латвия, Израел, Босна и Херцеговина.

  „ Всяка година организираме по три или четири такива турнири и вече имаме натрупан сериозен опит.  Тази година за първи път решихме да направим състезание през лятото, като идеята се породи от това, че голяма част от международните турнири отпаднаха от календара заради пандемията от коронавирус. Относно летния лагер, това го правим за десета поредна година и помага много на нашите национални състезатели за тяхната професионална реализация и подготовка“, заяви Деница Миленкова организатор на спортното събитие.    

  В клубното класиране по спечелени медали призовата позиция е за „Стар тийм“. Втори е клуб „Масару“ София, трети са представителите на „Тайгър тийм“ Перник.

  При мъжете и жените най-много купи в отделните стилове и категорий спечелиха Кристина Николова (2 златни в кат. -50 кг. стилове лайт контакт и киклайт, 1 сребро в кат. -55 кг. стил поинтфайт) и Иван Кръстанов ( 2 златни медала в кат. -84 кг. стилове лайт кжнтокт и киклайт и 1 сребро в кат. -79 кг. стил поинтфайт)

  Битките на Международния турнир в Разлог, изгледа лично председателят на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай – Галин Димов.

  „ Това е един много сериозен турнир. Виждате каква е обстановката, какво е настроението. Залата е прекрасна, организацията е много стегната. Адмираций за Иван Георгиев и Деница Миленкова, които са главните организатори на това събитие. Имаме реален шанс да станем номер едно в леките стилове в международен план. През годините сме доказвали, че когато се стараем и сме  последователни нещата се получават. От две години насам, аз имам този шанс благодарение на всички клубове, които ме подкрепиха, заедно с управителния съвет на федерацията да работим точно в тази посока и смятам, че съвсем близо е моментът в който България ще е номер едно в леките стилове“, заяви Галин Димов – председател на БККМТ.

  Следващото събитие за националите по кикбокс е международен лагер на НСБ „Спортпалас“ гр.Варна в периода 14-23 юли. В националния отбор са включени 70 състезатели, които ще тренират заедно с отборите на Украина и Израел. Лагерът ще е част от подготовката на България за предстоящите Европейско първенство за деца в Будва, Черна гора и Световното първенство за мъже и жени в Йесоло, Италия.

  ВИДЕО ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР ПО КИКБОКС „TERRA COMPLEX KIKBOXING 2021“ В РАЗЛОГ