458 заявки от България за предстоящата Европейска купа по кикбокс в Хърватска

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Рекордният брой от 458 заявки са подали българските кикбоксьори за участие в предстоящата Европейска купа по кикбокс в Карловац (Хърватия). Това е първото за годината международно състезание за родните бойци след изминалите 4 Държавни първенства.

                  Надпреварата ще се играе във всички стилове на кикбокса в дисциплините „Ринг“ и „Татами“. Ще участват общо 1585 състезатели от 107 спортни клуба на 28 държави. В тази връзка националният селекционер Владимир Вълев заяви:

                  “Отиваме една изключително стабилна група в Хърватска. Ще пътуваме с разширения състав на националния отбор, целия треньорски екип на националния отбор, клубни треньори, както и доста състезатели, които ще натрупат опит на състезание от международно ниво Целта е да оберем златните медали и да се приберем. Що се отнася до националния отбор, той е готов. Като цяло основното ядро се запазва същото като миналата година. Хърватска е първият ни тест, оттам нататък вече ще стиковаме нещата за Световното първенство в Италия.“

                  Припомняме, че на предишното състезание в Карловац, страната ни стана отборен шампион. Благодарение на чудесното си представяне, българските кикбоксьори извоюваха общо 197 медала и оставиха след себе си в класирането Унгария и домакините от Хърватска.