МНОГО ЕМОЦИИ, АТРАКТИВНИ БИТКИ И СТРАХОТНА АТМОСФЕРА В ЗАЛАТА В ПЪРВИТЕ ДВА ДНИ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ПЪРВЕНСТВА ПО КИКБОКС В ПАЗАРДЖИК

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  Много емоции, зрелищни двубои и страхотна атмосфера в спортна зала „Васил Левски“ – така могат да бъдат описани първите два дни от Държавните първенства по кикбокс в стиловете „К-1“ и „Фул контакт“, които се провеждат този уикенд в Пазарджик. Надпреварата се организира под егидата на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай и преминава при отличното домакинство от страна на домакините от СК Спартак Пазарджик 2014. В състезанията участват 320 състезатели от 52 клуба.

  Сред официалните гости на откриването на Държавните първенства по кикбокс беше златното момиче от Олимпиадата в Рио 2016 Ренета Камберова, която заяви:

  Въпреки ситуацията с пандемията, в която се намираме, спортистите за пореден път показаха, че са пример за останалите. Това е така, защото всеки от нас си поставя цели, които е свикнал да преследва. Всяка една трудност, без значение каква е тя, тя просто е поредната. Искам да ви кажа да си поставяте високи цели, защото вие сте бойци, на вас ви идва отвътре да ги преследвате. Самият факт, че тук в тази зала има толкова много хора от толкова много клубове означава, че няма нищо, което да ни уплаши, да ни спре и ние винаги ще успяваме да постигаме. Пожелавам ви успех, борете се докрай, но все пак нека да припомня, че феърплейът е много важен и именно бойните спортове са тези, които трябва да го дават за пример и на другите.“

  Председателят на БККМТ Галин Димов откри надпреварата с думите:

  Бих искал да благодаря на всички, които са тук в тази зала. Не знам какво да кажа, цифрите говорят сами. 320 състезатели от 52 клуба. Поредното състезание с много голям интерес, стараем се и ще даваме всичко от себе си. Нека най-добрите победят!“

  За пореден път впечатление направи отличната дисциплина на състезатели и треньори в спортна зала „Васил Левски“, които спазваха всички мерки. Състезателният уикенд стартира ударно с 30 двубоя още в петък и продължи с общо 106 срещи в събота. Вчерашният ден започна с 18 атрактивни битки от турнира в стил „Лоу кик“ при децата на възраст 7-8 и 9-10 години. 9-годишния Георги Димов (СК Вокил – Варна) направи страхотен дебют като състезател, побеждавайки в първата среща Радослав Василев (СК Патриот – Дупница).

  С победи при малчуганите се отчетоха още Ясен Драгомиров (СК Боец), Атанас Атанасов (СК Скорпион), Виктор Въжаров (СК Голдън Бойс), Мартин Атанасов (СК Голдън Бойс), Мартин Цветков (СК Голдън Бойс), Асен Киров (СК Десант), Стилян Загорски (СК Нефтохимик), Никола Костадинов (СК Боец), Иван Киров (СК Десант), Елена Демирова (СК Ринг), Габриела Георгиева (СК Ринг) и Станислав Вълев (СК Тим – Варна).

  Адреналинът в залата определено се покачи със започването на двубоите в стиловете „К-1“ и „Фул контакт“. Доста категорични победи записаха Мариян Петков (СК Шуменска крепост) при „Фул контакт“, а в стил К-1 се отличиха Симон Станчев (BFC) в кат. до 57 кг, Емил Недялков (СК Скорпион Плевен), Цветан Насковски (СК Спартак Пазарджик), Анатолий Антоха (СК Шуменска крепост), Виктор Иванов (СК Шуменска крепост), Даниел Динев (СК Гонг) и Васил Димитров (SFC). Много добре се представиха всички състезатели в националния отбор по кикбокс на България, като впечатление направиха срещите на Христо Калайджиев (СК Тангра) и Виктор Казанджиев (СК Аргус).

  Така вчерашните двубои очертаха днешните финалисти. Общо 86 финала са предвидени днес за двата ринга,  38 в стил “К-1” и 48 в стил „Фул контакт”.