Президентът на WAKO Рой Бейкър празнува днес рожден ден

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Днес през 1965 година в Ирландия е роден Рой Бейкър – Президент на Световната организация на кикбокс асоциациите (WAKO).

  По този повод г-н Галин Димов – председател на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай изпрати на г-н Бейкър поздравителен адрес, като му пожела крепко здраве, щастие, професионални и лични успехи. В обръщението си, г-н Димов отправи своята благодарност за приноса на WAKO в развитието на родния кикбокс и мотивацията, която г-н Бейкър и неговият екип дават на нашите състезатели.

  Заема поста президент на WAKO през февруари 2019, след гласуване на представители от 51 държави и измежду трима кандидати за поста. С общо 47 гласа „за“, 3 „против“ и един „въздържал се“ г-н Бейкър оглавява Световната централа.

  Рой Бейкър е бивш световен и европейски шампион по кикбокс. Той е изпълнителен директор на компанията SSE. Има придобити степени на образование в сферите на кредитния мениджмънт, IT-интеграцията и магистърска степен по Мениджмънт. Г-н Бейкър е първият ирландски гражданин, който е успял да достигне до мениджърски пост в управленска организация на спорт, разпознат от Международния олимпийски комитет.