Атанас Божилов пред БККМТ: Чувствам се невероятно, получи се страхотен мач!

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Един от най-добрите български кикбоксьори и световен шампион на WAKO PRO Атанас Божилов защити за втори път титлата си в стил К-1, категория до 71.8 кг, побеждавайки по изключително умен и безупречен начин сърбина Слободан Миайлович. Това се случи по време на наситеното със зрелищни нокаути, неочаквани удари в различните стилове и емоционални моменти 7-мо издание на галавечерта SENSHI.

  На въпрос на екипа на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай каква за стратегията по време на мача, шампионът отговори:

  Гледах доста видеа с участието на противника ми. Оттам разбрах, че трябва да избягвам неговото силно маваши-гери и коляно. Затова тренирах с Мартин Копривленски, тъй като неговият гард е обратен – също като на Слободан. В подготовката си наблягах основно на това.Чувствам се страхотно, на този етап всичко върви по план. Сега след такъв мач и подготовката за него мисля да се отдам на кратка почивка. След това ще се ориентирам към следваща стъпка.“

  В същото време неговият противник Слободан Михайлович написа във Facebook:

  Скъпи приятели, благодаря Ви много за страхотната подкрепа. Благодаря и на големия човек Атанас Божилов за невероятния двубой. Надявам се на реванш и до нови срещи. Дадох всичко от себе си. Но ето какво означава да се биеш на родна земя!

  Сега, след SENSHI 7, продължаваме с двубоите именно на българска земя, защото след по-малко от седмица в Шумен стартират Държавните първенства по кикбокс – 2021. Както вече знаете домакин е СК Шуменска крепост, а с цел да опазят живота и здравето на всички присъстващи, организаторите решиха състезанието да се проведе без публика. Очаквайте подробности!