Атанас Божилов: Не спирайте с подготовката, вярвайте в победата!

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  На 27 февруари световният шампион на WAKO Pro в стил К-1 в категория до 71.8 кг Атанас Божилов излиза за поредната защита на световната си титла. Събитието ще е 7-мо издание на веригата SENSHI.

  Атанас Божилов е роден на 22 януари в Бургас. Състезава се за СК Fight Factory в морския град. Към момента има общо 30 победи, от които 3 с нокаут и 1 загуба в професионалните мачове.

  През април 2019 бургазлията печели първата си престижна световна титла на WAKO PRO. Гала-вечерта беше второ издание от веригата SENSHI и се проведе в зала „Арена Армеец” в София, а двубоят на Божилов беше срещу най-добрия кикбоксьор на Беларус Макс Сподаренко. Тогава срещата се разигра в 5 пълни рунда.

  На SENSHI 5 във Варна Наката би с лекота португалецът Адолфо Барао. Така бургаският кикбоксьор за пръв път защити успешно световната си титла от WAKO PRO в стил К-1, категория до 71.8 кг.

  По време на SENSHI 6 Атанас Божилов спечели и реванша срещу румънеца Алин Кимпан. Събитието се състоя през август 2020 в Летния театър в курорта Камчия край Варна.

  Сред останалите постижения на Наско са първо място на световна купа WAKO 2017, вице-световен шампион на WAKO 2017, двукратен световен шампион при професионалистите, двукратен европейски вице-шампион на WAKO 2016, 2018.

   

  Здравей. Готов ли си за предизвикателния спортен календар 2021?

  • Здравейте! Разбира се, готов съм, дори с нетърпение очаквам първото предизвикателство.

  Каква беше твоята роля като капитан на тима?

  • Отборът е като семейство, споделяме общи трудности, радости и аз като по-опитен, а вече и на години по-голям, трябва да ги насочвам, мотивирам и подкрепям.

  Каква беше 2020 за Атанас Божилов? Стартира със спечелване на Златен пояс и продължи със защита на този златен пояс.. Как стигна до тези успехи?

  • За всички ни 2020 г. беше трудна година, но въпреки перипетиите аз продължих подготовката си. Очаквах и други събития, които за жалост не се проведоха. С постоянство и желание успях да защитя Световната си титла.

  Разкажи ни малко повече за теб, кога започна да тренираш кикбокс, какво си спомняш от първото състезание и какви успехи имаш до момента?

  • С кикбокс се занимавам от 17 години, като повечето от времето в тренировки беше любителски. Първото ми състезание беше в Пловдив, успях да откажа противника си във втория рунд и бях много горд от победата си. И сега вече мога да се похваля с много победи, много медали и купи, най-ценната ми от които е от победата ми над Макс Сподаренко и завоюването на Световната титла за професионалисти.

  Тренираш в Бургас, как ти протича подготовката?

  • Тренирам ежедневно и двуразово. Разчитам на разнообразни тренировки и спаринги. Разбира се, спазвам хранителен режим.

  Как протича подготовката за международните състезания с националния треньор?

  • В годината се провеждат два лагера за подготовка на националния отбор. Тренировките са двуразови и благодарение на съотборниците и треньорите успяваме да подобрим формата си и изчистим техниката.

  Няма как да не те попитам… Мина ли през COVID-19 и какво мислиш за това?

  – Да, преминах през вируса. За мое голямо щастие всичко беше леко. Но в никакъв случай не го подценявам, много мои близки тежко преминаха през заразата.

  Кои са най-големите предизвикателства за националния отбор според теб през настоящия сезон?

  • Надявам се пандемията да премине и да се проведат предвидените състезания. Смятам, че най-голямото предизвикателство ще бъде Световното първенство на WAKO в Москва.

  А каква е твоята лична най-голяма цел за 2021-ва година що се отнася до международната кикбокс сцена?

  • Предстои ми отново защита на световната титла през този месец на Професионалната гала вечер SENSHI срещу световен шампион от Сърбия. За сега това е основната ми цел.

  Като капитан на националния отбор по кикбокс, какво ще кажеш на момчетата и момичетата месец преди старта на състезателния сезон?

  • Пожелавам им да бъдат мотивирани, да не спират с подготовката си, да бъдат здрави, да вярват в победата и най-вече в себе си.