По-малко от месец до началото на Държавното първенство по кикбокс 2021

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  По-малко от месец остава до първия кръг на Държавното първенство по кикбокс за 2021. Той ще се проведе през уикенда от 5 до 7 март, а за 11-та поредна година шампионатът ще бъде открит от СК Шуменска крепост.

  По традиция в Шумен ще се играе само на ринг, като стилът ще бъде „лоу кик”.Пред екипа на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай старши треньорът на СК Шуменска крепост Галин Методиев сподели:

  „Големият интерес от страна на публиката към състезанието в Шумен може би идва от една страна от благоприятното географско разположение на града, а от друга от историческото му значение и красивата природа. Хората могат спокойно да съчетаят състезанието по кикбокс с посещението на редица исторически паметници. Да не забравяме, че тук е и Мадарският конник. Иначе, що се отнася до организацията на самото състезание, все още работим по нея. Трябва да се има предвид, че продължаваме да се намираме в условията на пандемия и не е ясно какво ще бъде позволено.”

  Припомняме, че г-н Методиев вече е член на треньорския екип на националния отбор по кикбокс. Във връзка с промените там той коментира:

  Идеята да се увеличаване на треньорския екип е много добра. Двама души (само титулярите) трудно се справяха сами. Сега ще можем да си партнираме и да отдадем нужното внимание на всеки един състезател. Когато един от нас е възпрепятстван и не може да отиде някъде, няма да има проблем да бъде заместен. Когато работиш с желание и сърце, нещата ще тръгнат много нагоре. Естествено, те вече потръгнаха.”

  Що се отнася за развитието на националния отбор по кикбокс г-н Методиев заяви:

  „За нас от голямо значение е патриотизмът. Той е много важен за обединението наедна група хора. А националният отбор по кикбокс не е малка група. За да постигнем ощеповече успехи и надградим представянето си от 2020, ние трябва да се обединим, да работим в екип и наистина като отбор. Нашите деди със стотиците си завоевания са страхотен пример и за нашите състезатели. Почерпвайки от историята, ние ще придобием самочувствие, което в момента липсва. Те трябва да излизат на ринга или на татамито със самочувствието, че се бият за българския национален отбор по кикбокс, да мислят, че когато победят ще развеят трибагреника и в чуждата зала ще се чуе именно българския химн и, че с техните победи ще направят много почитатели на кикбокса горди и ще популяризират родните успехи и любимия ни спорт.”

  Екипът на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай тай, както и организаторите на първия кръг от Държавното първенство – СК Шуменска крепост напомнят, че състезанието ще се проведе при стриктно спазване на наложените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Хора без маски няма да бъдат допускани в залата! Очаквайте подробности за програмата и други детайли.