КОИ СА НОВИТЕ ТРЕНЬОРИ, КОИТО ЩЕ ПОМАГАТ НА ВЛАДИМИР ВЪЛЕВ – ПИТБУЛА В НАЦИОНАЛНИЯ ПО КИКБОКС?

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Кардинални промени настъпиха в треньорския екип на националния отбор по кикбокс месец преди началото на Държавното първенство 2021. Това съобщиха от ръководството на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай тай (БККМТ).

  Основен селекционер на националния тим продължава да бъде Владимир Вълев – Питбула. Заради липса на треньорски лиценз по кикбокс, какъвто трябва да има според правилата на WAKO обаче, от състава отпадна Станислав Бахчеванов. Наред с това към екипа се присъединяват цели 6 помощник – треньори – трима в „ринговите“ дисциплини и трима за дисциплините на „татами“.  Това е най-мащабният треньорски състав в историята на националния отбор по кикбокс.

  На Питбула в дисциплините на „Ринг“ ще помагат Галин Методиев (СК Шуменска Крепост), Марио Кирилов (СК Армеец София) и Димитър Димитров (СК Тангра – Свиленград). А на дисциплините на „Татами“: Иван Георгиев (Star Team – София), Ивайло Радулов (СК Радулов) и Иво Деспотов – СК Масару – София.

  До избора на горепосочените треньори се е стигнало след задълбочен анализ върху работата на спортните клубове. Председателят на БККМТ Галин Димов коментира:

  Стратегията ни е да имаме повече лицензирани треньори по кикбокс, които да участват в програмата, да черпят опит от международните състезания и различните школи по света със своето присъствие и помощ като част от националния отбор. Това е много важна стъпка за развитието на нашия спорт и приемането му в Олимпийското семейство. Бих искал да използвам възможността да благодаря на Министерството на младежта и спорта, без които тази стабилна селекция на треньори нямаше да бъде възможна. Ще дадем всичко от себе си да повторим и надградим успехите от 2020. Надяваме се да се справим с вируса и да изпълним календара в пълния му обем.“

  Подготовката на родните състезатели по кикбокс стартира с пълна сила още от първия работен ден на 2021 година. Днес в град Варна се проведе и първата съвместна тренировка за членове на Българската Конфедерация по кикбокс и Муай тай за новия сезон, домакин на която бе СК Вокил. Първият кръг на Държавното първенство е на 5-7 март в Шумен, а международните изяви на кикбоксьорите стартират на 28-30 май в Карловац.

  Ето и малко повече информация за всеки един от екипа:

   Галин Методиев – СК Шуменска крепост

  Роден на 19 ноември 1978 г. в гр. Преслав. Като дете и юноша е тренирал баскетбол и конен спорт. На 20 години започва да се занимава с бокс. Дебютира в държавен турнир по кикбокс през 2005 година в град Враца. Тогава, като състезател на Скорпион (Плевен) става вицешампион в категория до 81 кг в стил „лоу кик“. През 2006 триумфира в Бургас като Балкански шампион. 11-кратен републикански шампион по кикбокс само при мъжете в категория до 81 кг. През 2012 на балканиадата във Варна става носител на бронзов медал. Започва да се занимава с треньорска дейност в края на 2012 със СК Шуменска крепост, където е от самото начало на клуба през 2005-та. Негови състезатели успяват да спечелят 7 световни титли Християн Тотев, Пламен Борисов, Иван Иванов, Полина Горанова, Никола Николов, Димитър Стоянов, Виктор Иванов.

  Марио Кирилов – СК Армеец – София

  Роден на 24.11.1988 г в София. Треньор на СК Армеец – София.

  Започва да тренира Кикбокс и Муай тай през 2011 г. Двукратен европейски шампион по Муай тай, вицесветовен шампион по Муай тай, двукратен вице-европейски шампион по Муай тай и бронзов медал от европейско първенство WAKO в стил “К-1” . Най -изявените му състезатели са: Християн Корунчев – двукратен световен шампион по Муай тай и двукратен европейски шампион по Муай тай, световен шампион на WAKO в стил “К-1” , интерконтинентален шампион за професионалисти към WAKO в стил “К-1”; Теодора Кирилова – двукратна световна шампионка по Муай тай и трикратна европейска шампионка по Муай тай; европейска Шампионка за професионалисти на веригите “MTGP” и “SFC”, балканска шампионка по кикбокс в стил”К-1”; Петър Стойков – европейски и световен шампион по Муай тай, шампион на веригата “Senshi”; Стефан Петков – европейски и световен шампион по Муай тай, балкански шампион в стил “К-1”; Албена Ситнилска – двукратна световна и европейска шампионка по кикбокс в стил “киклайт контакт”, шампионка на веригата “SFC”; Николай Йоргов – вицесветовен шампион по Муай тай и шампион на веригата “Senshi”; Цветозар Кючуков – вицеевропейски шампион по кикбокс в стил “Фул контакт”; Мариян Макавеев вицеевропейски шампион по кикбокс в стил “фулконтакт” и бронзов медалист от европейско по кикбокс в стил “лоукик”; Иван Костадинов – вицесветовен шампион по Муай тай; Сергей Александров вицеевропейски шампион в стил “К-1” по кикбокс и европейски шампион по Муай тай.

  Димитър Димитров – СК Тангра – Свиленград

  Роден е на 19 май 1978 година в гр. Свиленград. Започва да тренира кикбокс на 16-годишна възраст, като регистрира няколко републикански титли. Става председател и треньор в клуба през 2007 година. С негови напътствия младият състезател Димитър Петров световен шампион при Юноши – старша възраст в стил „лоу кик“ през 2018. В биографията му фигурират още 3-то място от европейското по кикбокс, както и балканска титла, шампион на Световна купа в Унгария и други. Друг изявен негов състезател е Христо Калайджиев, който през 2020 има 3 златни медала от кръгове на Държавното първенство и стана шампион в Международния турнир “Balkans Best Fighters” в Сърбия.

  Иван Георгиев – Star Team – София

  Роден е на 30 юни 1985 г. в гр. София. Занимава се с кикбокс, карате и лека атлетика. Първи треньорски стъпки в кикбокса прави през 2002 г. Национален треньор е на „Татами“ в периода 2010-2018г.

  Иван Георгиев може да се похвали с 40 европейски и световни титли като личен треньор във всички възрастови групи в „татами“ дисциплините и 7 европейски и световни титли по Шотокан карате като личен треньор. Кристина Николова (3-кратна европейска шампионка, 1 път световен шампион); Анелия Тодорова (3-кратна европейска шампионка); Моника Петкова ( 3-кратна европейска шампионка; 4- Иван Кръстанов (2 пъти вицееврпопейски шампион); Калина Колева (световен шампион); Емануил Димитров ( Световен и Европейски шампион); Кристиян Андонов (Световен и Европейски шампион); Даниел Георгиев (Световен и Европейски шампион); Димитър Дяков (Световен шампион ); Димитър Василев (Световен и Европейски шампион); Ивана Илиева (Световен шампион); Вероника Пенева (Световен и Европейски шампион); Димитър Виденов ( Световен шампион); Божидар Цветков ( Световен и Европейски шампион); Ива Стоименова (Световен шампион); Петър Спасенич (Световен и Европейски шампион) ;Екатерина Иванова (Световен шампион)

  Иво Деспотов – СК Масару – София

  Роден на 9 септември 1982 г. в гр. София. Занимава се с бойни изкуства от 7-годишна възраст. Започва да се състезава като каратист до 2001 година. С карате става 12 пъти републикански шампион, 5 пъти балкански шампион; печели 2 световни купи и става 3-ти на световно първенство за младежи. Занимава се с кикбокс и етреньор на националния отбор от 2001 до 2009 г. по „Пойнт файтинг“. Участва в 2 световни първенства и 5 републикански, като става и 5 пъти републикански шампион. На 18-годишна възраст става треньор по кикбокс в стил „поинт файтинг“. От 10 години е председател и треньор на СК Масару – София. Сред най-изявените му състезатели са: Христина Андонова – световна и европейска шампионка, Светослав Прокопов, Виктор Грозданов, Калина Бояджиева, Радослав Прокопов, Николай Петров и други.

  Ивайло Радулов – СК Радулов 

  Майстор на спорта. След толкова много успехи в спортната гимнастика той се влюбва в стила „Пойнт файтинг“ в кикбокса през 2006 година. Една година по-късно вече има собствен клуб, а през 2010 г. донася на България и първата вицесветовна титла. До 2017 г. има над 110 златни медали от Кръгове от Световни и европейски купи, международни състезания и Балкански първенства, конкуренцията, която създава вдига нивото на България в този стил на Световно ниво. От СК Радулов тръгват състезатели в други клубове, които вдигат нивото въобще в страната. Ивайло Радулов е награждаван за най-добър треньор в Хърватска, Словения, Англия, Гърция, Испания..И 2017 с четирима състезателя донася на България Три Европейски титли в Македония, следват 2018 Световна титла в Италия, 2019 две Европейски титли и истинско признание на Света за Ивайло Радулов, след като Емил Кроснов е награден от Световната федерация WAKO, за най-добър състезател на Европейското първенство при юноши, невероятен успех за България, 2019 Борислав Радулов става Световен Шампион при мъже . Двамата с Ивайло Радулов са канени и водят семинари в редица европейски държави като Полша, Англия, Гърция, Испания. Състезателите от СК Радулов се отличават с атрактивна невероятно технична и елитна игра.