Родни кикбоксьори на семинар с К-1 легендата Питър Артс в София през уикенда

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Едни от най-добрите кикбоксьори на България ще се включат утре в семинар с легендата на К1 Питър Артс. Звездата на световния кикбокс пристигна днес в София за участие в най-новия тренировъчен лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. Той ще се проведе на 22, 23 и 24 януари в зала „Арена Армеец“ в София при стриктни мерки, свързани с ограничение на разпространението на COVID-19 в страната.

  Питър Артс ще бъде начело на мастърския клас. В програмата му към момента са предвидени 5 тренировки, които ще бъдат посветени на правилата на Профилигата на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) и включват много елементи от кикбокс, муай тай, киокушин и фул контакт, съобщават колегите от Boec.bg. Инициатор за създаването на атрактивния правилник, с който се възраждат автентичните правила на киокушин от самото му създаване, е председателят на лигата шихан Иво Каменов, който е и председател на Нацоналната асоциация на бойните спортове в България.

  Майсторският клас в „Арена Армеец“ е първият от поредицата, които предстоят през 2021 година. Той е предназначен за професионални състезатели и ще се проведе съобразно всички мерки за сигурност и дезинфекция. Всички треньори и участници ще бъдат подложени предварително на 2 задължителни PCR теста преди да бъдат допуснати до практиките.

  Роден на 25 октомври 1970 година, Питър Артс е нидерландски кикбоксьор, добре познат с убийствените си високи ритници. Това му спечелва прякора „Холандският дърводелец“. Заедно с Реми Боняски, Анди Хъг, Ернесто Хуст и Семи Шилт е считан за един от най-великите кикбоксьори на всички времена.

  Питър Артс дебютира в К-1 през 1993 година, когато е отстранен от легендарния Ернесто Хуст. Печели първото си Гран при през 1994 година срещу Масааки Сатаке на финала. Има 136 изиграни мача, от които 104 победи. Печелил е с нокаут 78 пъти, а е регистрирал едва 31 загуби. Трикратен световен шампион в К-1.