Кикбоксьорите стартираха официално тренировъчната 2021, очакват с нетърпение първия кръг на ДП

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Ударно, със солидна доза мотивация и желание за много нови успехи, купи и медали българските кикбоксьори се върнаха в спортните зали още в първия работен ден на 2021-ва. Състезателната година стартира през март с първия кръг от Държавното първенство по кикбокс в Шумен, а времето за подготовка не е особено дълго.

  Атанас Божилов – „Fight Factory“ – Бургас

  Както вече знаете, националният шампионат по кикбокс ще бъде съставен от 6 кръга, като финалът ще бъде в Бургас в дисциплините „К1“, „Пойнтфайтинг“, „Лайтконтакт“ и „Киклайт контакт“. Припомняме, че именно в морския град, въпреки пандемията, се състоя едно от най-силните състезания.

  СК „Вокил“ – Варна

  Наред с тях българските спортисти ще вземат участие и в редица прояви от международната кикбокс сцена. Те започват в средата на месец май със Световната купа в Унгария. Те ще продължат с две състезания през юни и юли, съответно Световната купа „Best Fighter” във всички стилове в Римини, Италия и Световна купа „Австрия Класик“ в Инсбрук. В края на юли ще се състоят и Европейските Университетски игри в Белград (Сърбия), а през август – Европейското първенство за юноши и деца във всички стилове в Унгария. Международното участие на българските кикбоксьори през 2021 ще приключи внушително в периода 05-14 ноември със Световното първенство за мъже и жени във всички стилове в Москва, Русия. От 11 до 13 юни за 4-та поредна година в гр. Козлодуй ще се проведе Международен турнир и галавечер по кикбокс в стиловете „лоу кик“, „лайт контакт“ и „пойнтфайтинг“. На два турнира по кикбокс ще бъде домакин столицата: първият ще бъде на 10 октомври – за всички татами стилове, а вторият на 18 декември – международен турнир по кикбокс за татами, фул контакт и лайт контакт.

  СК по кикбокс и муай тай ЦСКА

  Успешното представяне на българските кикбоксьори на Международния турнир „Balkans Best Fighters – 2020” в Сърбия безспорно мотивира много нови ентусиасти да станат част от спорта. Доста зали отчитат нови попълнения въпреки коронавируса, а може би и заради него. Оказва се, че ходът на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и министъра на спорта Красен Кралев да разрешат тренировките, е много правилен. Защото сега, вместо да ходят по улиците или да са пред компютрите, младите са в залите по кикбокс и се развиват в една изключително положителна посока. От Българска Конфедерация по кикбокс и муай тай пожелаваме на всички успешен спортен сезон 2021!

  TERES GYM& FIght Club