Честит рожден ден, министър Кралев!

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Днес рожден ден празнува министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Роден през 1967 година в град Варна, той завършва Първа езикова гимназия и Висшия медицински университет във Варна. Специализира Мениджмънт на политически кампании в университета на Южна Каролина, САЩ през 1990 година. Един от основателите на Федерацията на Независимите Студентски Дружества през 1990 г. Съосновател на Българското Сдружение за Честни Избори. Консултант на Националния Демократически Институт на САЩ при провеждането на предизборни мисии в Албания, ЮАР, Йемен, Украйна, Югославия.

  Утвърден експерт в областта на публичните комуникации, основател и председател на Борда на директорите на MAG Communications – група агенции за интегрирани маркетингови комуникации. Бивш национален състезател по лека атлетика и рекордьор на България на 20 000 м за юноши старша възраст. Бронзов медалист на Балкански крос през 1986 и 1987 г. Президент на Футболен клуб „Черно Море”от 1998 до 2001 г. и от 2003 до 2007 г.

  Министър на младежта и спорта във второто правителство на Бойко Борисов от 7 ноември 2014 г. до 27 януари 2017 г. Член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA), като представител на ЕС, с мандат до 31 декември 2018 г.

              Припомняме, че през изминалата трудна за българския спорт 2020 година, именно министър Кралев беше човекът, който изигра главна роля за подновяване на тренировките при подрастващите. В средата на декември именно той съдейства за издаването на заповед ще може заповед № РД-01-718/18.12.2020 г. на Министерството на здравеопазването, която разреши спортните занимания при индивидуалните спортове да бъдат възможни за всички възрастови групи.

              В тази връзка, г-н Галин Димов – председател на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муй Тай отправи личен поздрав към министър Кралев по случай рождения му ден:

  Уважаеми г-н Министър,

  Колко ли много път сте изминал, колко ли рождени дни и всичко това, което постигнахте е мечта за повечето хора, защото в любов и старание, а дори и терзание, правите всичко необходимо за успешното развитие на спорта в България.

  Използвам възможността, да Ви Благодаря за пореден път за подкрепата, която указвате и за нашия спорт, а именно – кикбоксът. Бъдете здрав и щастлив.

  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!