Президентът на WAKO с личен поздрав към българските кикбоксьори

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Днес господин Рой Бейкър – президент на Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO поздрави лично българските състезатели по кикбокс по случай  предстоящите коледни и новогодишни празници. В e-mail до председателя на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай Галин Димов той написа:

  „Свързвам се с вас лично, за да изкажа своята благодарност за помощта, която ни оказахте през 2020 година. Това бе година като никоя друга в историята на нашия спорт и вярвам – въобще на нашия живот. Въобще не очаквахме каква ще бъде 2020 и пред какви предизвикателства ще ни изправи. Въпреки това духът на кикбокс обществото и на семейството на WAKO си пролича още веднъж. Устойчивостта и решителността, които показахме в тези трудни времена, бяха вдъхновяващи. През 2020 всички ние се изправихме пред лични и професионални предизвикателства – предизвикателства, каквито и не сме си представяли, че ще срещнем. Но, ако има едно нещо, на което се научих от този опит, е че трябва да гледаме колкото се може по-позитивно на нещата и, че ако сме изцяло фокусирани върху развитието на нашия спорт – кикбокса, ще успеем!“

  Г-н Бейкър изразява уверение, че кикбокс общността ще успее да превъзмогне препятствията на 2020 и допълва:

  „За да постигнем целите си  в развитието на кикбокса, трябва да изградим силна национална и международна инфраструктура, която да се фокусира върху качеството и надграждането. Развитието на кикбокса в България на европейско ниво, е важна част от това. Понякога е необходимо да изминем дълъг път стъпка по стъпка, да постигаме една след друга първо малките победи, за да достигнем до големия успех в цялостната картина на нашия спорт. Много е важно да се фокусираме най-вече върху това, което правим за нашите спортисти. Наистина трябва да останем максимално фокусирани върху това, което правим за бъдещето на нашия спорт.”

  Въпреки пандемията от COVID-19, която безспорно беляза и спорта, и не подмина и кикбокса, г-н Бейкър остана позитивен и допълни:

  „Началото на новата година е вълнуващото, защото дава нови надежди, надежди за промяна не само в нашия спорт, но и живот, като цяло, така също и перспективата, че мечтите ни ще се сбъднат. Със съдействието на УС на WAKO, комитетите към WAKO, както и Вашата подкрепа като президент на Българската Конфедерация, вярвам, че кикбоксът има обещаващо бъдеще. Пожелавам Ви Весела Коледа и просперираща Нова година.“