Ясен е календарът на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай за 2021

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Стана ясен календарът на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай за 2021.

  Сериите от Държавното първенство по Кикбокс в различните стилове стартират още през март в Шумен. Шампионатът ще бъде съставен от 6 кръга, като финалът ще бъде в Бургас в дисциплините „К1“, „Пойнтфайтинг“, „Лайтконтакт“ и „Киклайт контакт“. Припомняме, че именно в морския град, въпреки пандемията, се състоя едно от най-силните състезания.

  Доста международни прояви очакват българските кикбоксьори през 2021-ва, естествено с уговорката, че събитията ще бъдат съобразени с развитието на пандемията от COVID-19 в световен мащаб. Изявите на чуждестранна сцена стартират в средата на месец май със Световната купа в Унгария. Те ще продължат с две състезания през юни и юли, съответно Световната купа „Best Fighter” във всички стилове в Римини, Италия и Световна купа „Австрия Класик“ в Инсбрук. В края на юли ще се състоят и Европейските Университетски игри в Белград (Сърбия), а през август – Европейското първенство за юноши и деца във всички стилове в Унгария. Международното участие на българските кикбоксьори през 2021 ще приключи внушително в периода 05-14 ноември със Световното първенство за мъже и жени във всички стилове в Москва, Русия. Не на последно място от 11 до 13 юни за 4-та поредна година в гр. Козлодуй ще се проведе Международен турнир и галавечер по кикбокс в стиловете „лоу кик“, „лайт контакт“ и „пойнтфайтинг“. Председателят на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай Галин Димов коментира:

  „Въпреки трудностите през 2020-та изпълнихме 90% от Държавния си спортен календар. Състезателите ни са натренирани и нямат търпение да играят на международните състезания и официалните Европейско и Световно. УС на Конфедерацията ще даде всичко от себе си да имаме отново голям отбор с добра подготовка и високи резултати. През 2021-ва в държавния календар направихме промени съобразно световниите състезания и дадохме нови възможности на клубове, които за първи път ще бъдат домакини на Държавните първенства.“

  Припомняме, че тази седмица беше отворена нова страница в историята на международния кикбокс, тъй като Световната Асоциация на Кикбокс Организациите WAKO бе официално допусната до Европейското Олимпийско семейство, респ. Европейските игри 2023. Така, като част от WAKO участие в тях ще могат да вземат и родните кикбоксьори. В тази връзка, г-н Димов допълни:

  „Не мога да скрия радостта си за постигнатото от г-н Рой Бейкър и всички в ръководството на Световната асоциация по кикбокс WAKO. Като част от това голямо семейство и пълноправен член сме изклютилено горди от всекидневните усилия, които се полагат, за да може спорта кикбокс да бъде официално признат като олимпийски спорт в най-близко бъдеще. Крачката е огромна и се радвам, че ние като федерация чрез нашите участия в състезания, антидопингови семинари, международни лагери, съдийски семинари и въобще с нашата дейност и отчет пред WAKO допринасяме за реализирането на една мечта.“

  Пълният календар на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай за 2021 може да видите тук: