ОБЩИНА БУРГАС ПРИЕМА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФОРУМ ПО КИКБОКС ЗА 2020Г.

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  От 22 до 25.10.2020г. в спортна зала „Младост” Община Бургас ще приеме домакинството на  шампионат по кикбокс с невиждани до момента размери – състезание по кикбокс „КУПА БУРГАС“.

  Програмата ще е изключително натоварена от към събития и напълно ще препокрият миналогодишния шампионат.

  Това става възможно благодарение на поетия ангажимент от страна на кмета на града Димитър Николов и директора на дирекция спорт към Общината Веси Деведжиева град Бургас да бъде ежегоден  домакин на един  от най-големите форуми в кикбокса.

  Димитър Николов – кмет на град Бургас

  Веселина Деведжиева – директор Дирекция спорт към Община Бургас

  Истински празник на кикбокса ще се проведе в емблематичната за града спортна зала „Младост” защото се очакват над 700 заявки за участие от цялата страна.

  Шампионатът ще бъде в четири отделни стила на кикбокса – пойнт файтинг, лайт контакт , киклайт контакт и лоу кик.

  В залата ще бъдат подредени 3 игрални полета татами и два ринга за лоу кик, които ще се ползват през всичките дни заради големия брой очаквани участници.

  Ето какво е предвидено за състезанието:

  Програмата започва още от 22.10. (четвъртък) когато ще бъдат настанени всички участници от съдийската колегия заедно с ръководителите на направление ринг Красимир Димов, който е и председател на съдийската колегия и ръководителя на направление татами – Деница Миленкова. Ръководителите са предвидили двудневни семинари във връзка със състезанието и стиловете, в които ще се играе. Ще бъдат преговорени последните новости и промени в правилата на Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO. Всички те ще бъдат настанени в напълно реновирания хотел България, който ще им предостави прекрасни условия за отдих и възстановяване след тежките дни на състезанието и ползване на конферентните зали за семинарите.

  На 23.10. (Петък) е предвидено пристигането на всички отбори. Непосредствено след това от 11:00ч. до 14:30 започва извършването на предсъстезателния медицински преглед и контролното мерене на участниците. В 15:00ч. ще бъде изтеглен жребия, който ще бъде публикуван във фейсбук страницата на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. В 18:00ч. ще започнат квалификациите в стил лоу кик и категориите в татами стиловете с над 10 човека в категориите.

  На 24.10. (събота) състезанието ще започне в 09:00ч в пълният си капацитет на трите игрални полета (за всеки стил отделно поле) и на двата ринга едновременно. Първата част от състезателния ден ще продължи до 14:00ч. За обезпечаване на състезанието са извикани над 40 квалифицирани съдии и рефери, супервайзъри, специализиран персонал и длъжностни лица от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай . След обявяването на почивката залата ще бъде преподредена и ще остане само един ринг в центъра за предстоящите финали при мъжете, които ще стартират  в 18:00ч. в атмосферата на галавечер с официални гости. Благодарение на г=н Николай Филипов от гр. Бургас за всеки един шампион при мъжете е предвидена допълнителна финансова премия в размер на 500лв , а за второто място състезателя ще получи премия от 300лв.

  Освен финансовите премии Община Бургас и Българска конфедерация по кикбокс и муай тай тай са осигурили предметни награди под формата на бойна екипировка за всички отбори в различните стилове участници в шампионата.

  Очаква се огромен интерес да предизвика срещата между Димитър Петров от СК „Тангра” Свиленград, който е действащ Световен шампион при юношите в стил лоу кик от 2018г в Джесоло Италия, тази година навърши 19 години и влиза при мъжете. Той ще се изправи срещу   няколкократния шампион на България Никола Николов от СК „Шуменска крепост” в битка за място в националния отбор за предстоящото Европейско първенство предвидено от 05 до 13.12.2020г. в Анталия.

  На 25.10. (неделя) отново от 09:00ч. програмата продължава с финалите в татами стиловете във всички възрастови групи  и лоу кик от деца до юноши и девойки старша възраст. По време на финалите след приключване на дадена категория ще бъде организирано и официалното награждаване на всички призьори. След приключване и на последната среща ще бъдат определени отборните шампиони във всеки отделен стил и ще бъдат отличени най-техничните състезатели. Всички те ще получат купи.

  Специално изработената три етажна „КУПА БУРГАС” ще бъде връчена на отбора с най-много спечелени медали във всеки един от стиловете по време на шампионата.

  За съблюдаване и координация по изпълнението на тежката програма ще присъстват всички членове на УС на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай заедно с председателя Галин Димов съвместно с клуба домакин „Аякс” в лицето на Йордан Дичев.