16 клуба спориха за медалите от Държавното по муай тай

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Бойци от 16-сет български клуба се впуснаха в битката за медалите от Държавен шампионат по муай тай. Последното състезание от календара на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай се проведе на 6-ти и 7-ми декември в зала „Младост“ в град Нова Загора.

  Домакин бе спортен клуб „PRIDE AND GLORY“ с председател Иван Иванов, а надпреварата мина и под патронажа на генералния почетен консул на Кралство Тайланд за България г-н Виктор Меламед. Той се бе погрижил всички шампиони да получат допълнителни предметни награди – бойна екипировка, а освен това даде и една специална награда – огромна купа за „Най-добрия комплексен муай тай боец на първенството“. Призът заслужи Пламен Колев от СК ТИМ от град Варна.

  Освен за определяне на новите републикански шампиони, състезанието бе и квалификация за предстоящото Световно първенство по муай тай през месец март 2020 г.

  Официалното откриване направи председателя на конфедерацията Галин Димов заедно с общинския съветник от Община Нова Загора Стоян Пенев. По време на церемонията г-н Димов покани своя колега треньор Данко Милков, който отпразнува 30-тата годишнина от създаването на СК „Раковски“ и своя 70-годишен юбилей. Ето и поздравителния адрес към него, който бе посрещнат с бурни аплодисменти:  “ От името на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай искам да поздравя г-н Данко Милков. На този ден СК „Раковски“ гр. София празнува 30г. от своето създаване, а г-н Милков празнува своя личен юбилей с навършването на 70г. Желая от сърце здраве, щастие, нестихваща любов към спорта и още дълги години наш активен член и радетел на кикбокса и муай тай. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!“.

  „Бих искал да благодаря на Иван Иванов за перфектната организация на турнира. Всичко е на високо ниво и отново град Нова Загора показа гостоприемството си към нас. – коментира председателят на конфедерацията Галин Димов след изиграването на всички срещи и официалното награждаване –  Състезанието бе последно за годината и смея да твърдя, че е едно от най-сполучливите. Останаха броени дни до обявяването на наградите „Златен пояс“, в които сме номинирали най-добрите ни бойци при мъжете и жените и с това приключваме година 2019″.

  Екипът, който обслужваше Държания шампионат бе в състав от главния съдия Красимир Димов, неговите колеги Костадин Колен, Камен Славов, Радослав Петров, Даниел Въгленов и секретаря на конфедерацията Пламен Нанчев.

  По време на състезанието две дами – националката Карина Петкова и Славка Славова от клуба домакин, получиха ръкавици като подарък, тъй като заявиха участие, но не получиха възможност да се качат на ринга, след като никой не пожела да се изправи срещу тях.

  Ето и списъкът на всички златни медалисти от шампионата в Нова Загора:

  ЗЛАТНИ МЕДАЛИСТИ ОТ ДП ПО МУАЙ ТАЙ – 07.12.2019 г. – НОВА ЗАГОРА

  МОМЧЕТА 11-12 до 52 кг.         Даниел Славчев                           СК Прайд енд Глори

  МОМЧЕТА 13-14 до 48 кг.         Билян Нейков                               СК Легион

  МОМЧЕТА 13-14 до 63,5            Виктор Илиев                               СК Вокил

  МОМЧЕТА 13-14 +71                   Георги Иванов                              СК Терес

  ЮМВ до 57 кг.                              Николай Михаилов                     СК Аргус

  ЮМВ до 67 кг.                              Мартин Копривленски               СК Самурай Джим

  ЮМВ до 81 кг.                              Никола Георгиев                         СК Легия

  ЮСВ до 60 кг.                                Денис Лилов                                 СК Боец Перник

  ЮСВ до 67 кг.                                Плмен Колев                                 СК ТИМ

  ЮСВ до 71 кг.                                Венцислав Бъчваров                  СК Самурай Джим

  ДСВ до 51 кг.                                 Жасмина Янчева                          СК ТИМ

  ДСВ до 63,5 кг                              Йоана Мирчева                           СК ХАРА

  МЪЖЕ до 60 кг.                            Петър Ангелов                                  СК КА 2

  МЪЖЕ до 63,5 кг.                        Слави Георгиев                            СК Армеец

  МЪЖЕ до 67 кг.                            Слави Машев                                СК Аргус

  МЪЖЕ до 81 кг.                            Кирил Христосков                       СК ТИМ

  МЪЖЕ до 91 кг.                            Христомир Ранчев                       СК Хара