Две световни титли, два сребърни и два бронзови медала по кикбокс

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

  Националът ни спечели безапелационно финала при мъжете в стил пойнтфайтинг, категория до 57 кг. Радулов се изправи на Татами 2 срещу руснака Рафаел Айсов и категорично го надигра.

  Преди него на Татами 1 излезе друг представител на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай – Кирил Илиев. Благоевградчанинът игра финал в стил киклайт контакт при мъжете до 57 кг. Той отстъпи пред словенеца Якоб Симнич, но си тръгва с гордо вдигната глава и сребърен медал.

  Ето и пълният списък на нашите медалисти:

  1. Борислав Радулов в стил пойнт файтинг при мъжете до 57кг. СВЕТОВЕН ШАМПИОН

  2. Албена Ситнилска в стил киклайт контакт при жените до 55кг. СВЕТОВЕН ШАМПИОН

  3. Кристина Николова в стил киклайт контакт при жените до 50кг. СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

  4. Кирил Илиев в стил киклайт контакт при мъжете до 57кг. СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

  5. Кристина Николова при жените до 50кг. в стил пойнт файтинг БРОНЗОВ МЕДАЛ

  6. Христо Христов при мъжете в стил фул контакт до 75кг. БРОНЗОВ МЕДАЛ

  Така официално приключи и българското участие на Световното първенство по кикбокс в Анталия (Турция), организирано от Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO. Равносметката от 11-те ни състезатели е шест медала – 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови отличия. Отборът се прибира в България в неделя.