България и Украйна в съвместен лагер по кикбокс

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  Днес по време на Световното първенство по кикбокс  за мъже и жени в стиловете фул контакт, киклайт контакт и пойнт файтинг, което се провежда в столицата на туризма в Турция  гр. Анталия се състоя една от най-важните срещи между президента на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов и президента на федерацията по кикбокс в Украйна Олга Павленко. Днес бе връчен официалният документ, с който украинската федерация потвърждава своето участие с целият си национален отбор по кикбокс (юноши старша възраст, мъже и жени) в сбор лагер с националния отбор на България по кикбокс.

  Той ще се състои от 01 до 14.08.2020г  в националната спортна база „Спорт палас” гр. Варна.

  Това е огромна крачка за развитието на кикбокса в България, която беше цел на родната федерация.

  Ето какво заяви г-н Димов:

  „Днес 26.11.2019г. направих една от най-ползотворните си работни срещи за бъдещето на кикбокса в България. Получих потвърждение, за което работих дълго и последователно. Спечелих още един приятел и достоен колега, ръководител в лицето на президента на федерацията по кикбос в Украйна Олга Павленко. Нашите отбори ще работят заедно през 2020г. Не случайно избрах Украйна. Отборът им се съсътои от многократни Европейски и Световни шампиони по кикбокс в ринговите, а и вече в татами дисциплините. На всички официални международни първенства са в челните позиции.  Наблюдавам работата им и се радвам, че ще имаме възможността да „черпим от извора”. Ще бъдат при нас достатъчно дълго време, за да обменим опит и да направим добра подготовка на отборите си.  Още утре двамата национални селекционери ще обсъдят подробностите по тренировъчния процес и рпграмата, по която ще се работи.

  През 2020та година ще има Световно първенство за кадети в края на месец август и Европейско първенство за мъже и жени в началото на месец октомври. И двете състезания ще бъдат във всички кикбокс дисциплини. Това е златна възможност за нас да се подготвим качествено и няма да я пропуснем. Провеждам разговори и с останалите колеги и се надявам скоро да имаме възможността да планираме нашите лагери и с други топ отбори. Условията в „Спорт Палас” са повече от идеални. Ще дадем възможност  и на всички шампиони от нашите държавни първенства да тренират с националния отбор на Украйна. Използвам възможността да благодаря на Министерството на младежта и спорта и на Министър Кралев, че ни подкрепят и спомагат адекватно за развитието на всички спортове в България. Продължавайки да работим всички заедно ще постигнем желаното от нас и съвсем скоро България ще е в топ 3 на световна сцена по кикбокс”.