ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ Е ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО КИКБОКС ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Българският боец Димитър Пенчев завоюва Европейския пояс на WAKO Pro в категория до 66,800 кг.

  Това се случи на галавечер в испанския град Памплона, организирана от единствената призната кикбокс организация от IOC (международния олимпийски комитет) и от GAISF (Глобална асоциация на международните спортни федерации)  WAKO, чрез нейното професионално направление WAKO PRO.

  Поканата бе директно отправена от Президента на сръбската федерация по кикбокс Сърджан Бугарчич, който е и технически директор на WAKO PRO към Председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

  Противник на нашият шампион бе испанеца Андони Иглесиас, който е бившия Европейски шампион в по-леката категория 64,500кг. и в момента атакува категорията на Пенчев до 66,800кг.

  В ъгъла на нашият състезател като секундант бе неговият баща Димитър Пенчев, който е главен треньор на СК „Скорпион“ гр. Плевен и бивш Световен шампион по кикбокс в стил лоу кик.

  Мачът започна доста равностойно като и двамата състезателя си размениха по няколко точни удара. Във втория и в четвъртия рунд Митко направи нокдаун на противника си и обърна мача в своя полза. До края на срещата той определяше темпото на двубоя и не допусна никакви грешки.

  Напълно засллужено след последния гонг със съдийско решение неговата ръка бе вдигната за победител.

  Така България за пореден път бе прославена именно чрез спорта в лицето на Димитър Пенчев.

  Ето какво написа в личния си профил Димитър Пенчев веднага след срещата

  ❗️❗️ПОБЕДА❗️❗️❗️ ШАМПИОН НА ЕВРОПА #champion #europa #wakokickboxing #wako #kickboxing

  Председателя на родната федерация също не скри своята радост на връх рождения си ден. Ето какво заяви:
  „Много съм щастлив, че точно в този момент Митко подари на цяла България тази страхотна и заслужена победа. Той го заслужава след като несправедливо бе отрязан на Световното първенство в Сараево. Момчето е истински талант и безспорен фаворит в тази категория и стил. Познавам  него и целият екип от СК „Скорпион“ гр. Плевен, които през годините са се утвърдили като една от най-коравите школи по кикбокс. Специфичният им стил на игра се познава и е тяхна запазена марка по цял свят. Поздравявам и неговият личен треньор и баща – Световният шампион по кикбокс Камен Пенчев“.

  По време на галавечерта имаше много българи, които подкрепиха Митко в тази важна за него битка. Той отпразнува с приятели Европейската титла, а през това време социалната мрежа бе залята с негови снимки с българското знаме.