Министър Кралев награди медалистите по кикбокс от Световното в Сараево

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди всички медалисти от Световното първенство по кикбокс, което се проведе в Сараево през месец октомври. Ето какво написа той в линия си профил:
  „За мен бе удоволствие да наградя с почетни плакети на ММС медалистите от Световното първенство по кикбокс в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт.
  На шампионата в Сараево (Босна и Херцеговина) националите ни спечелиха 4 медала – 2 сребърни и 2 бронзови. Световни вицешампиони в стил лоу кик станаха Доброслав Радев (кат. до 71 кг)

  и Димитър Пенчев (кат. до 67кг).

  В стил лайт контакт Василена Йорданова завоюва бронзовото отличие при 50-килограмовите,

  а Теодор Христов (кат. до 75 кг) добави още един бронз в стил К1.

  В Световното първенство взеха участие общо 754 състезатели от 58 държави, като в отделните дисциплини и категории участваха по над 20 кикбоксьори.
  Председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов заяви, че е изключително доволен от представянето на състезателите. Той подчерта, че отборът е съставен от много млади бойци, които участват за първи път при мъжете и жените. Димов сподели още, че успехите на нашите кикбоксьори са забележителни и че конфедерациятa ще положи големи усилия, за да продължи тяхното развитие.
  Специален гост на срещата беше 8-годишният Божидар Джермански от Дупница. Божидар страда от аутизъм, но именно чрез спорт се опитва да преодолее тази диагноза. Вече 2 години той тренира кикбокс в родния си град. Запознах Божидар с част от своята работа и му подарих ръкавици, с които да практикува любимия си спорт. Малкият състезател ме покани на гала вечер по кикбокс в Дупница, която ще се проведе на 30 ноември и ми подари първите си ръкавици.
  Почетни плакети връчих още на националния селекционер Станислав Бахчеванов и на треньорите Камен Пенчев, Кирил Чакъров и Калин Мирчев.
  В края на ноември стартира и шампионатът на планетата в другите три стила – фул контакт, кик лайт контакт и пойнтфайтинг, който ще се проведе в Анталия, Турция“.

  Председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов подчерта, че отборът е съставен от много млади бойци, които участват за първи път при мъжете и жените. Това е част от новото поколение бойци, които абсолютно достойно ще попълнят националния отбор и ще заместят вече отеглящите се от ринга и татами бойци. Освен Димитър Пенчев всички са на 19г., а вече са медалисти от Световно първенство и се съревноваваха а с най-добрите в света.

  По време на награждаването Министър Кралев получи специален подарък от треньорите на СК „Патриот“ гр. Дупница Кирил Чакъров и Красимир Сулев икона на Архангел Михаил във връзка с Архангелов ден. Иконата е ръчно изработена върху старо дърво от местен художник.