ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА  БРОНЗОВИ МЕДАЛА  КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА  БРОНЗОВИ МЕДАЛА  КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина  се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

  Организатор бе Световната асоциация по кикбокс WAKO, а домакин бе федерацията по кикбос Босна и Херцеговина. Срещите се провеждаха в спортна зала „Зетра олимпик”

  Българска конфедерация по кикбокс и муай тай изпрати делегация от 1 водач, 14 състезателя, 3 ма съдии, национален селекционер с помощник и 3 лични треньора.

  В отделните дисциплини, възрастови групи и категории се състезаваха по над 20 човека.

  До медалите от българска страна достигнаха :

  1. Василена Йорданова в стил лайт контакт до 50кг. – бронзов медалист
  2. Теодор Христов в стил К1 до 75кг. – бромзов медалист
  3. Доброслав Радев в стил лоу кик до 71кг. – Световен вицешампион
  4. Димитър Пенчев в стил лоу кик до 67кг. – Световен вицешампион

  Успехът е изключително голям за родната федерация, тъй като излиза с подновен състав на отбора от млади състезатели, които играят за първа година при мъжете и жените.

  Още в първия ден на пампионата талантливите бойци показаха, че са готови на всичко за да грабнат медалите спечелвайки своите квалификационни срещи. Това продължи до третия ден, в който те излизаха да се бият за да могат да се класират в челната тройка.

  Кристина Николова излезе срещу състезателка от Ирландия и през цялото време водеше мача докато в края на третия рунд  абсолютно неоснователно в последните секунди единия от съдиите, който до момента даваше раявен резултат отчете два удара в полза на ирландската състезателка въреки, че Кристина предприе и реализира успешно атака. Въпреки официалния протест ръководителя на татамито отказа да промени резултата и лиши България от един медалист.

  При Димитър Пенчев нещата стояха още по абсурдно. След като прегази състезателите от Йордания, нокаутира поляка и надигра състезателя на Киргистан той се изправи срещу Александър Коновалов от Сърбия – Действащ Европейски и Световен шампион.

  Мачът започна напълно равностойно и в края на първия рунд точките бяха абсолютно равни. В началото на втория рунд при една от размените  Пенчев залитна, спъна се в крака на Коновалов и падна на земята. Веднага се изправи, но рефера преценил, че е в нокдаун и започна да отброява нокдаун. Отброи до 8 и прекрати срещата, въпреки, че Пенчев показа готовността си  да продължи. В буквалния смисъл на думата подари мача на Коновалов.

  Това не остана нвзабелязано и от щаба на федерацията реагираха светкавично с видеоматериал доказващ, че отброяването е повече от неадекватно. Официален протест с приложение бе сведен до ръководителя на направление ринг Вадим Украинцев и до ръководителя на съдии на ринг Юри Лахтиков. Това за събжаление обаче не променя резултата и Митко остана със среброто.

  Въпреки препяттствията отборът ни се представи повече от блестящо и направи впечатление на всички треньори, които ги поздравявахе след всяка среща за техничната и качествена игра в ринга и на татами.

  Ето какво заявиха националния селекционер Станислав Бахчеванов и неговия помощник Владмир Вълев- Питбула:

  „Изключително сме доволни от младите попълнения на националния отбор към Българска конфедерция по кикбокс и муай тай. Всички те надскочиха нашите очаквания. Държим да отбележим, че ние бяхме отборът с най-много млади състезатели на цялото световно първенство и показахме, че в момента има много подрастващи , които напълно достойно ще заменят оттеглящия се национален отбор. Мислим, че дойде времето на новото поколение бойци, които се надяваме да бъдат дори и по-добри. Въпреки, че съвсем скоро поставихме ново начало в ръководството, треньорите и състезателите показахме, че сме добър екип и резултатите не закъсняха”.

  Председателя на конфедерацията Галин Димов също изрази своето мнение и благодарност за перфектно свършената работа:

  „Поздравявам цялата делегация за положения труд. Тримата наши съдии в лицето на Деница Миленкова, Даниел Въгленов и Камен Славов се представиха блестящо без никакви допуснати грешки в своята работа. Даниел Въгленов бе поканен официално от ръководителя на съдиите на ринг Юри Лахтиков за следващото Световно първенство в Анталия. Треньорите се раздадоха на 100% и успяха да сплотят ринг с татами в една обща цел – да прославим България. Състезателите се представиха много по-добре от първоначалните ни очаквания. Доволен съм, че всички те бяха заедно и се подкрепяха. За първи път имаме толкова проятна атмосфера в отбора. Имах възможността да наблюдавам от първия ред всички срещи и да си направя лична преценка. Очарован съм от това, което видях и твърдо подкрепям всички решения, които вземат треньорите. Предстои ни много работа, но това не ни плаши, а на против, мотивира ни”.