ПРАЗНИК НА КИКБОКСА В ГРАД БУРГАС

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  „Празник на кикбокса”. Така може да се нарекат изминалите почивни дни в град Бургас.

  На 03.10.2019г. се проведе първия мащабен семинар за нови спортни съдии по кикбокс. В мероприятието се включиха общо 31 желаещи за попълване на редиците към съдийската колегия на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Лектори бяха Красимир Димов, Деница Миленкова и Радослав Петров.

  Семинарът продължи до 06.10.2019г.  като всички участници преминаха през теоретична, практическа част и тест.

  На 04.10.2019г. Започна регистрацията, контролния кантар и медицинските прегледи на Държавното първенство по кикбокс във всички татами стилове в спортна зала „Бойчо Брънзов”. Паралелно с това стартира и втората интернационалната купа по кикбокс в стил лоу кик и бе проведен официалният кантар на професионалната галавечер по кикбокс в стил К1 – Pro Fight 16 Burgas.

  Управителния съвет на конфедерацията също проведе свое заседание на 04.10.2019г. и взе няколко много важни за развитието на спорта кикбокс решения, едно от  които ще даде повече възможности на подрастващите да участват във всички  рингови стилове.

  След успешно преминалия шампионат в стил лоу кик в средата на месец септември с новите възрастови и теглови категории стана ясно на ръководството, че е дошло времето, в което да се даде възможност на клубовете развиващи основно  ринговите дисциплини да приемат и обучават по малки на въраст деца, които да вземат активно участие в шампионатите още от 11 годишна възраст.

  Общо над 300 състезателя взеха участие в двата турнира организирани от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай съвместно с  Община Бургас и подкрепата на господин Николай Филипов. Домакин бе местния спортен клуб „Аякс” в лицето на Йордан Дичев и СК „Интер” в лицето на Васил Вълков.

  Домакините се бяха постарали всичко да бъде на високо ниво и с необходимата точност.

  В спортна зала „Бойчо Брънзов”  се разположиха  2 игрални полета  и 1 ринг, на които през двата почивни дни се проведоха всички срещи и бяха определени новите Държавни шампиони в татами стиловете.

  На 05.10.2019г. В спортна зала „Младост” бе построена така наречената „ферма” с богати светлинни  и пиро ефекти, които допълнително  допринесоха за страхотната атмосфера на препълнената с фенове на бойните спортове зала.

  „Pro Fight 16” премина в много емоции и заслужени аплодисменти за част от елита в българския кикбокс, които показаха истинска класа.

  Напълно заслужено „гвоздеят на вечерта” – любимецът на Бургас Атанас Божилов – Наката спечели и задържа колана на професионалната верига  „Pro Fight” в 5 рундов мач по 3 минути.

  Негов съперник бе титулувания грък Александрос Мавроматидис.

  През цялото време на двобоя Божилов водеше  и определяше темпото на игра и не допусна никакви грешки. С единодушно съдийско решение той спечели срещата за радост на цялата зала и на всички българи, които обичат бойните спортове.

  Събитието бе удостоено с присъствието на кмета на град Бургас Димитър Николов, който е и кандидат за нов мандат в предстоящите избори.  Областния управител Вълчо Чолаков и Председателя на Българска конфедерация по кикбокс  и муай тай Галин Димов също присъстваха като част от официалните гости.

  „Бургас обича бойните спортове” . Това заяви господин Николов и даде ясна индикация, че градът е готов за още по-мащабни събития след построяването на спортна зала „Арена Бургас”.

  Ето и какво заяви и г-н Галин Димов – Председател на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай :

  „Бургас е прекрасен морски град и с перфектна локация за провеждането на значими за страната събития. Изключително съм радостен, че в лицето на Община Бургас имаме свой партньор. Господин Димитър Николов се е доказал като изключително добър професионалист в управлението на града и се е постарал  Бургас да бъде един от най-добре развиващите се градове в България. Радвам се че бойните спортове са полезрението на общината и оценяват нашите успехи и социална значимост. Ще придвижа предложението към управителния съвет за гласуване и съм сигурен, че ще получа пълна подкрепа”.