ОБУЧЕНИЕ НА НОВИ СПОРТНИ СЪДИИ ПО КИКБОКС ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН ЛИЦЕНЗ

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  Радослав Петров Красимир Димов, Деница Миленкова

  Радослав Петров                      Красимир Димов                        Деница Миленкова

  ОБУЧЕНИЕ НА НОВИ СПОРТНИ СЪДИИ ПО КИКБОКС ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН ЛИЦЕНЗ КЪМ БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ

   

  Българска конфедерация по кикбокс и муай тай  организира теоретичен и практически семинар за подготовка на нови спортни съдии и издаване на национален съдийски лиценз .

  Обучението е предвидено да се състои в конферентната на 03.10.2019г. гр. Бургас., в конферентната зала на  хотел “AQUA”.  Ръководител на обучението ще бъде председателя на съдийската колегия към БККМТ – Красимир Димов.  Водещи лектори ще бъдат на членовете на съдийската комисия ринг –  Радослав Петров (международен съдия клас С към WAKO) и татами – Деница Миленкова (ръководител съдии направление „татами “ към БККМТ и международен съдия и рефер клас А към WAKO).

  На 05.10. ще има възможност  и за практикуване по време на Държавния шампионат във всички татами стилове и интернационалната купа в стил лоу кик. Федерацията ще поеме разходите по организацията, като всеки желаещ  участник заплаща определената такса за участие в семинара в размер на 50лв. по банков път в посочена от БККМТ сметка.

  Обучението ще бъде с начален час 09:00ч. като предварително ще бъде изнесена програма за последователността между ринг и татами лекциите.

  Заявките се подават на официалният имейл на конфедерацията –  bulkick@abv.bg

  Ето какво заяви председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов:

  Всички знаем, че е освен опазването на живота и здравето на състезателите от огромно значение също е и безпристрастното и правилно отсъждане по време на срещите. През годините доста от правилата в кикбокса се промениха и това наложи организирането на периодични семинари за опресняване на знанията. Нови съдии се привличаха доста трудно чрез клубовете, като в повечето случаи самите треньори бяха и съдии. Бих искал тази практика да се намали и да привлечем още нови съдии (бивши състезатели, спортния деятели, любители и др.), които да придобият знания и да се включат активно. Знаем, че за да се получи всеки един клуб трябва да посочи и привлече поне по един нов съдия, за да имаме възможността за избор по време на състезанията. Разполагаме с богати на опит съдии, които ще ни помогнат и ще научат по-новите си колеги. Вече няколко години поред сме домакини на академията за спортни съдии към най-голямата асоциация на кикбокс организациите WAKO. Лектори са ни били винаги най-добрите и най-титулувани в областта си съдии и смятам, че имаме нужното ниво и качества какво да обучаваме нови кадри. Като най-добре развиващата  и представяща се неолимпийска федерация в България сме длъжни да повишаваме нивото си във всяко едно отношение”.

  Галин Димов - Председател на БККМТ

  Галин Димов – Председател на БККМТ