Огромен успех за Българска конфедерация по кикбокс и муай тай

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Национален лагер на отборите по кикбокс в ринговите и татами дисциплини, муай тай, антидопингово обучение и международна академия за спортни съдии на всички нива към WAKO се проведе в периода от 14 до 25.07.2019г. в Терра комплекс Банско.

  Благодарение на подкрепата от страна Министерство на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев  това дълго очаквано събитие се случи.

  Над 430 човека се събраха в огромния комплекс за провеждане на събитията, което е първо по мащаб за България и като цяло за кикбокса.

   Още в първия ден на лагера националните селекционери Станислав Бахчеванов и Николай Атанасов заедно със своите помощници Владимир Вълев и Марио Кирилов започнаха подготовката на отбора за предстоящите Европейски и Световни първенства с  програма от двуразови тренировки.

  Паралелно с тренировките  започна и международната академия за спортни съдии и рефери от цял свят към Световната асоциация по кикбокс WAKO в състав от  150 човека, които провеждаха теоретически и практически занятия под ръководството техническия директор на WAKO Ромео Деша и членовете на съдийския комитет Браян Бек, Юри Лахтиков, Сами Саво, Питър Маркланд и Джина Ейнгелхард.

  На 19.07.2019г. се проведе и антидопингово обучение съвместно с Антидопинговия център, които бяха поканени от председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

  Лектори бяха  Елка Гълева – доктор по теория и методика на спортната подготовка и главен експерт в антидопинговия център и д-р Христина Иванчева – главен експерт в антидопинговия център. Антидопинговото обучение се проведе под формата на презентация и запозна участниците с рисковете от употребата на допинг в спорта, процедурата по допингов контрол, списъка на забранените субстанции и методи, Разрешението за терапевтична употреба.

  Цялата организация, логистика и координация  по летищни трансфери, осигуряване на зали и настаняване се осъществяваше благодарение на  Деница Миленкова и Иван Георгиев.

  На място отговорник по регистрацията и всички въпроси свързани с академията отговаряше секретаря на конфедерацията – Пламен Нанчев.

   Практическите занятия за съдиите на ринг от българска страна се водеха от Юри Лахтиков – отговорник за направление ринг при съдиите във WAKO със съдействието на председателя на съдийската колегия към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Красимир Димов с помощник Радослав Петров.

  На татами Брайън Бек в синхрон с двамата членове на комитета – Джина Ейнгелхард и Питър Маркланд бяха показани всички новости в правилника с презентация, видео материали с примери от състезания и няколко разиграни ситуации.

  Семинарът завърши с полагане на изпит под формата на тест за двете групи, а някои от тях придобиха и международна категория клас C.

  Лагерът продължи с пълна сила до 25.07.2019г. като основната част от тренировките се водеше от гост треньора Мануел Нордьо.