Козлодуй събра елита на българския кикбокс на гала вечер

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Козлодуй събра елита на българския кикбокс на гала вечер

  Козлодуй събра елита на българския кикбокс на гала вечер

  За трети път Козлодуй бе домакин на професионална гала вечер по кикбокс, от веригата „Про Файт”, като събра най-добрите бойци на България, както и такива от Сърбия и Гърция.

  Мероприятието се проведе на 06.07.2019г.в градския стадион, а началото му бе дадено в 19:00 часа. Девет срещи от ъндър карт на „Про Файт”, които се проведоха в три рунда по 1 минута, подгряха публиката за предстоящото зрелище.

  В тях взеха участие млади и перспективни състезатели от Босна и Херцеговина, България и Сърбия. Сред младите надежди бяха и Денис Иванов и Аделина Тенева от местния клуб по кикбокс „Голдън бойс”.

  Иванов успя да се справи със своя опонент още в първия рунд, докато Тенева загуби, достойно, след в три рундов двубой.

  След изиграването на всички срещи официално бе дадено началото на галата, всичките 22 профи бойци бяха представени на публиката, а кметът на община Козлодуй – Маринела Николова получи почетен плакет за принос в развитието на кикбокса в общината, връчен ѝ лично от Галин Димов – председател на УС на БККБМТ.

  „Изключително съм щастлива, че за трети път градът ни събира най-добрите бойци на България, а и някои от най-добрите на Балканския полуостров.

  Надявам се да изживеете страхотни емоции със зрелището, на което тези момчета ще ни направят свидетели.” – каза Николова.

  На ринга се качи и домакина в лицето на Георги Вачев, който е и член на управителния съвет на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. С приветствени слова и благодарност Вачев се обърна кмета на град Козлодуй госпожа Никола, председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай г-н Галин Димов и към всички, които са му помогнали този турнир да бъде осъществен.

  Вечев се оказа и рожденик на същата дата и вместо да празнува той се бе отдал на спорта, за което бе поздравен и аплодиран бурно от всички присъстващи.

  След официалната част дойде време за битка. В 8 последователни срещи, в три рунда по 3 минути, на ринга излязоха:

  Огнян Мирчев – Ламбис Дингас – победа за Мирчев

  Ивайло Дамянов – Иван Ангелов – победа за Ангелов

  Яни Янчев – Александър Цезар Ангелов – победа за Янчев с нокаут

  Костадин Кръстев – Богдан Никифоров от местния клуб „Голдън бойс”, в който Никифоров, след три рундов мач се наложи с 3:0 съдийски гласа

  Пламен Петров – Иван Кръстанов – победа за Иван Кръстанов

  Константин Михайлов – Стефанос Палатзас – поредна победа за Константин 

  Дарко Стеванович – Михаил Велчовски – победа за Велчовски след брутален лоу кик

  Даниел Гецов – Станислав Цанов – победа за Гецов

  Кулминацията на вечерта, обаче, тепърва предстоеше. В три последователни българо-гръцки двубоя щеше да се реши съдбата на три балкански пояса в съответната категория.

  Първи на ринга излязоха представителят на СК „Патриот” Дупница, Доброслав Радев срещу Пасхалис Гадицакис.

  След агресивния старт на българина, още в първия рунд се наложи влизане на медицинското лице, за да окаже помощ на гръцкия състезател, след което срещата бе прекратена, поради лекарско решение.  Така Доброслав Радев запази балканската титла на „Про Файт” в категория до 75 кг.

  Непосредствено след тях на ринга излязоха представителят на СК „Скорпион” Плевен, Димитър Пенчев и Лазарос Килинкаридис.

  Подобно на предходния двубой и тук всичко свърши още в първия рунд, в полза на българина, но този път, поради отказване на противника. По този начин Димитър Пенчев завоюва балканската титла на „Про Файт” в категория до 67 кг.

  Гвоздеят на вечерта бе сблъсъкът на между представителя на СКК „Голдън бойс” Козлодуй Стоян Петков и гръкът Алдо Займи.

  Допълнителна атракция за зрителите бе излизането на Стоян и неговият антураж, които излязоха облечени в традиционни български носии, под звуците на 100 каба гайди.

  Срещата протече в три рунда, с категорично превъзходство на българина, който не остави шансове на съперника си и спечели балканската титла на „Про Файт” в категория до 70 кг. Поясът му бе връчен лично от кмета Маринела Николова. Така завърши третата гала вечер по кикбокс в Козлодуй, която отново пожъна висок успех и затвърди мястото на града ни на българската кикбокс карта.

  Съдии и рефери на галавечерта бяха Галина Гюмлийска, Ангел Иванов, Даниел Въгленов и Илия Спасов