ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КУПА ПО КИКБОКС СВИЛЕНГРАД 2019

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КУПА ПО КИКБОКС СВИЛЕНГРАД

  От 31.05. до 01.06.2019г в спортна зала „Свиленград” се проведе първия международен турнир по кикбокс в стиловете лоу кик, лайт контакт и киклайт контакт.

  В състезанието взеха участие общо 160 състезателя от 25 спортни клуба.

  Официалното откриване започна в 10:00ч. в присъствието на Асен Марков – главен секретар на Министерство на младежта и спорта, Галин Димов – Председател на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и инж. Георги Манолов – кмет на град Свиленград.

  Бяха отправени поздравления към главния  организатор на събитието и домакин Валери Димитров Чакъров от местния спортен клуб по кикбокс „Тангра 2008”. , който съвместно с Българска конфедерация по кикбокс и муай тай направи първата крачка към бъдещата Европейска купа по кикбокс в България.

  Двубоите започнаха след традиционното изслушване на химна на Република България и вдигане на трибагреника от възпитаници на клуба домакин.

  Едновремено на ринг и татами се изиграха над 100 срещи, в които бяха определени шампионите в съответните възрастови групи и категории.

  Двата екипа от лицензирани спортни съдии, които се грижеха за правилното отсъждане бяха ръководени както следва:

  За ринга отговаряше  председателя на съдийската колегия Красимир Димов, който е и член на управителния съвет;

  За татами отговорник бе новия ръководител на направление татами – Деница Миленкова;

  След приключване на срещите се извърши официално награждаване и бе определен отборния шампион за ринг.

  На първо бясто е СК „Победа” гр. Враца с Председател Венелин Янков.

  Второто място бе отредено за СК „Йорк” гр. Варна с председател Станислав Бахчеванов, а третото за СК „Патриот” гр. Дупница с председател Кирил Чакъров.

  Награждаването на отборните победители бе извършено от главния секретар на Министерството на младежта и спорта господин Асен Марков.

  Всеки от тях получи купа и бе аплодиран от всички присъстващи в залата.

  След изиграването на всички срещи и на татами бе определен отборния шампион киклайт контакт

  1. Стар Тийм София
  2. Тангра 2008 Свиленград
  3. Некст Габрово

  В стил лайт контакт

  1. Тангра 2008 Свиленград
  2. Стар Тийм София
  3. Некст Габрово