БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

  След приемането на съдържателния и финансов отчет на управителния съвет делегатите пристъпиха към избор на Председател на конфедерацията и по искане на част от клубовете на ново  се гласува и за всички членове на управителния съвет.

  С мнозинство за Председател бе избран Галин Димов, който е дългогодишен член на конфедерацията.

  Завършил е висшето си образование в Икономически университет град Варна. Непосредствено след това придобива следдипломна квалификация „треньор по кикбокс” към НСА „Васил Левски” гр. София, а към настоящия момент следва магистратура във ВСУ специалност „Мениджмънт на спорта”.

  Присъединява се към конфедерацията през 1999г. минавайки през всяко звено справяйки се адекватно във всякакви ситуации.

  Ръководителят на конфедерацията е с богат опит като дългогодишен състезател и бронзов медал от Световно първенство по муай тай.

  Като треньор и председател на клуб е успял да излъчи до момента двама Световни шампиони по муай тай през 2012 и 2018г.

  След приключване на състезателната си кариера преминава курсове на обучение за спортен съдия и рефер към БККБМТ, W.M.F (Световната федерация по муай тай) и WAKO (най-голямата световна спортна асоциация по кикбокс).

  Има солиден опит в съдийството както на аматьорски, така и на професионалния ринг.

  През 2013г е бил и в екипа на контролюрите на БККБМТ.

  През 2019г. Временно заема длъжността на главен секретар на конфедерацията до свикването на общо събрание, на което е издигната неговата кандидатура за Председател.

  За членове на УС бяха избрани :
  Красимир Димов – Заслужил майстор на спорта и главен треньор по кикбокс и муай тай в спортен клуб „ТИМ“. Първият българин с Вицесветовна титла по муай тай на световната организация IFMA.

  Образование – НСА „Васил Левски“ гр. София специалности треньор по кикбокс и педагог; Магистър по право ВСУ „Черноризец Храбър“ гр. Варна; В момента следва втора магистратура във ВСУ – Мениджмънт на спорта.

  Владимир Вълев – по-известен като Питбула заслужил майстор на спорта, състезател по кикбокс и муай тай за аматьори и кикбоксьор професионалист. Многократен републикански, балкански, европейски и световен шампион. Той е най-титулуваният български боец в аматьорските и професионални серии по кик бокс в стил К 1.

  Висше образование и следдипломна квалификация треньор по кикбокс към НСА, настоящ депутат от Народното събрание.

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк”, бивш дългогодишен състезател с множество Републикански и международни титли на аматьорския и професионалния ринг.
  Треньор на едно от най-успелите български състезатели по кикбокс и муай тай.
  Образование- Следдипломна квалификация треньор по кикбокс и в момента трета година ВСУ „Черноризец храбър“ гр. Варна – Мениджмънт на спорта.

  Николай Атанасов – дългогодишен състезател по карате , кикбокс и муай тай и настоящ национален селекционер по муай тай
  Образование : БСУ гр. Бургас – Публична администрация; Медицински колеж гр. Бургас – рехабилитатор; Следдипломна квалификация треньор по кикбокс и треньор по карате към НСА „Васил Левски“ гр. София

  Кирил Чакъров – Старши Треньор и Председател на СК „Патриот” гр. Дупница

  Илиян Шопов – собственик на Дигеста консулт ЕООД занимаваща се с консултантска дейност, правни въпроси и юридическа помощ.

  Георги Вачев – Председател и Треньор на СК Козлодуй от 7год . Отборът  е редовен участник в Държавните и международни състезания. За 2015 и 2018г награден за треньор за област Враца. 2018г. Вгр.  Козлодуй организира най-големия международен турнир стил лоу-кик, до момента . Започва 5 -та година от образованието си в НСА с треньорски профил кикбокс .

  Бойко Янчев Бойко – Роден на 24.03.1973г Образование Висше – специалност : Психология Три Магистратури: Варненски Свободен Университет ⁃ Приложна Психология ⁃ Съдебно психологически експертизи ⁃ Съдебно Криминалистични експертизи След дипломна клалификация към Национална Спортна Академия ⁃ Треньор по кикбокс. ⁃ В момента  управител на три фирми: ⁃ Зорница Прес – рзпространение на печатни издания ⁃ Заложна къща Корект Консулт ⁃ Светлина 19 – таксиметров превоз ⁃ Общински съветник град Плевен 2015/2019г ⁃ Член на спортната комисия гр. Плевен Със кикбокс се занимава от 1997г Многократен републикански шампион в категория 75/81 Бронзов медал на Европейско първенство за ветерани Братислава 2018г „СПОРТЪТ Е ОНАЗИ НЕЗАМЕНИМА ЧАСТИЦА ОТ ЗДРАВОСЛОВНИЯТ НАЧИН НА ЖИВОТ , КОЯТО РЕДИЦА ХОРА ПРЕНЕБРЕГВАТ ПО ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПРИЧИНА!“

  ето какво заяви Галин Димов след събранието:
  „На първо място искам да благодаря на всички спортни клубове, които ме подкрепиха в издигането на моята кандидатура и в последствие ме подкрепиха с гласа си на ОС. Благодаря и на тези, които се колебаха до последно, защото сега съм още по-мотивиран да докажа, че са направили правилния избор и в конфедерацията ще бъде въведен ред, всички мероприятия ще бъдат планирани и изпълнени. Веднага се заемам с допълването на спортния календар и представянето му за одобрение от всички членове на УС.

  Проверката на документацията и състоянието също са приоритет.

  Официалната кореспонденция на всички нива е от изключително значение, както и всички предложения за турнири, които чакат одобрение.

  Вярвам, че екипът от млади хора, с който ще работя също е мотивиран и заедно ще успеем в името на спорта!“