СТРАХОТЕН ШАМПИОНАТ ПО КИКБОКС В СТИЛ ЛОУ КИК

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Завърши Държавното лично първенство по кикбокс в стил лоу кик, което се рповеде в зала „Арена Шумен“.

  Организатор на събитието бе Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, а любезен домакин бе местния кикбокс клуб „Шуменска крепост“ с председател Галин Методиев.

  Над 160 състезателя от 33 клуба в цяла страна взеха активно участие в двубоите.

  Домакините се бяха погрижили състезанието да се проведе в чисто новата зала „Арена Шумен“. За официалното откриване приятна изненада поднесоха рок група „Епизод“, които изпълниха 3 песни от стария и 3 от новият им албум.

  Официални гости по време на шампионата бяха:
  кмета на град Шумен Любомир Христов, директора на ОДП Шумен старши комисар Ялчън Расим, секретаря на община Шумен Диян Димитров и спортният експерт в администрацията Даниел Даулов.

  Непосредствено след приветствията и страхотните музикални парчета група „Епизод“ изпълни химна на Република България, веднага след това 9 годишната Никола Мартинова, която е и член на клуба домакин изпълни химна на град Шумен.

  За правилното отсъждане и определянето на победителите бе сформиран екип от опитни рефери и съдии в състав:

  Красимир Димов – Председател на съдийската колегия към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай

  Марио Иванов – главен съдия на състезанието

  съдии – Радослав Петров, Станислав Бахчаванов, Костадин Колев, Даниел Въгленов, Илия Спасов и Камен Славов.

  Още в първия ден на квалификации и полуфинали домакините дадоха сериозна заявка за златните медали. Много качествени и зрелищни двубои се изиграха, а публиката не спираше да аплодира състезателите, които показва боен дух, умения и желание за победа от вътрешната страна на ринга.

  След края на последната среща по време на награждаването бяха изчислени спечелените от клубовете медали и се проведе работна среща на длъжностните лица и съдийския апарат за определяне на най-техничен състезател на шампионата.

  С пълно единодушие призът за най-техничен състезател грабна представителя на СК „Скорпион“ гр. Плевен Станислав Цанов, който е и шампион в категорията до 67кг. при мъжете клас Б. Наградата му бе връчена от директора на ОДП гр. Шумен старши комисар Ялчън Расим.

  След излизане на крайното класиране с огромно предимство от
  8 златни, 7 сребърни и 2 бронзови медала от 98 мача на ринга и записани 24 победи домакините от СК „Шуменска крепост“ бяха обявени за отборен шампион и напълно заслужено получиха купата.

  Следващото състезание от Държавния спортен календар на конфедерацията е в татами стиловете, което ще се проведе в периода 19-21.04.2019г в гр. София.