Седем златни медала за българските национали по муай тай в Тайланд

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро. До финалите на надпреварата 11 българи (от общо 17-сет) достигнаха, което е сериозен повод за гордост.

  Седем златни медала за българските национали по муай тай в Тайланд

  Наставляваните от Николай Атанасов и Марио Кирилов бойци участваха в много оспорвани и атрактивни битки и въпреки натрупаната умора в изиграните мачове защитиха родната чест по най-добрия начин.

  Златен медал при жените до 54 килограма завоюва Теодора Кирилова от СК „Армеец“. Най-лекият ни първенец на планетата е Севдалин Славов  от клуб „Martial Animals“ в категория до 67 килограма. Другите ни шампиони са Петър Стайков при 71-килограмовите, българската кикбокс и муай тай сензация Християн Корунчев в категория до 75 килограма, Иван Иванов в категория до 86 килограма, Християн Тотев в полутежка и Костадин Костов в тежка категория.

  Един от най-отличените ни киокушин бойци Николай Йоргов за съжаление остана със сребърен медал. Загуба на финала записа и Карина Петкова. По-късно днес участието на българския национален отбор ще бъде закрито с двама наши бойци в дивизиите за юноши – Венцислав Бъчваров  (67 кг) и Георги Далакманов (71 кг), които елиминираха състезатели от Мароко и Украйна.

  Тази година Световното първенство е част от програмата на първия световен муай тай фестивал, който ще продължи до 16-ти март и е организиран от Министерството на културата със съдействието на Министерството на спорта на Тайланд. Както Boec.BG ви съобщи по-рано, шампионатът на планетата бе открит от заместник министър-председателя на кралство Тайланд – доктор Висану Креа-нгам. На церемонията по закриването на първенството пък се очаква да присъства министърът на Спорта на кралство Тайланд.
  Инфо: www.boec.bg