Седем златни медала за българските национали по муай тай в Тайланд

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро. До финалите на надпреварата 11 българи (от общо 17-сет) достигнаха, което е сериозен повод за гордост.

  Седем златни медала за българските национали по муай тай в Тайланд

  Наставляваните от Николай Атанасов и Марио Кирилов бойци участваха в много оспорвани и атрактивни битки и въпреки натрупаната умора в изиграните мачове защитиха родната чест по най-добрия начин.

  Златен медал при жените до 54 килограма завоюва Теодора Кирилова от СК „Армеец“. Най-лекият ни първенец на планетата е Севдалин Славов  от клуб „Martial Animals“ в категория до 67 килограма. Другите ни шампиони са Петър Стайков при 71-килограмовите, българската кикбокс и муай тай сензация Християн Корунчев в категория до 75 килограма, Иван Иванов в категория до 86 килограма, Християн Тотев в полутежка и Костадин Костов в тежка категория.

  Един от най-отличените ни киокушин бойци Николай Йоргов за съжаление остана със сребърен медал. Загуба на финала записа и Карина Петкова. По-късно днес участието на българския национален отбор ще бъде закрито с двама наши бойци в дивизиите за юноши – Венцислав Бъчваров  (67 кг) и Георги Далакманов (71 кг), които елиминираха състезатели от Мароко и Украйна.

  Тази година Световното първенство е част от програмата на първия световен муай тай фестивал, който ще продължи до 16-ти март и е организиран от Министерството на културата със съдействието на Министерството на спорта на Тайланд. Както Boec.BG ви съобщи по-рано, шампионатът на планетата бе открит от заместник министър-председателя на кралство Тайланд – доктор Висану Креа-нгам. На церемонията по закриването на първенството пък се очаква да присъства министърът на Спорта на кралство Тайланд.
  Инфо: www.boec.bg