7 световни, 2 вицесветовни и 3 бронзови медалисти от световното по муай тай в Банкок

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Финалния ден на Световното първенство в Банкок приключи с 5 Световни титли и 2 Вицесветовни титли за България. С това общия резултат за отбора ни е 7 Световни титли, 2 Вицесветовни и 3 трети места. Днес в категория до 51 кг. Теодора Кирилова отстъпи с малко на Русия и остана втора. Юношата ни Петър Калчев в равностоен мач с Украйна също остана втори.

  Във финалните битки при мъжете днес отборът ни показа тотална доминация. Севдалин Славов надигра убедително Уругвай и е новия Световен шампион в кат.до 63.5 кг. Али Юзеир е изненадата на състезанието – при своя дебют при мъжете той спечели Световната титла в категория до 67 кг. Стефан Петков показа тотално надмощие на финала над руския си съперник, като го надигра безапелационно. В кат.до 75 кг. Християн Корунчев приключи съперника си от Франция в 40-та секунда на първия рунд с тежка задна ръка в брадата, а Християн Тотев надигра тактически силовия си опонент и заслужено е Световен шампион в категория до 91 кг.

  Впечатляващото представяне на бойците на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за пореден път издигна най-високо името на България в сърцето на Тайланд! Националния треньор Николай Атанасов, помощник треньора Марио Кирилов, рефера Марио Иванов и Генералният секретар на организацията Мария Козлева изказват своята благодарност на целия състав за спечелените титли, отличната екипна работа и добрата атмосфера в отбора!