Отличен първи ден от световното първенство по муай тай в Банкок

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  В днешния първи състезателен ден в Банкок националите на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай се представиха на изключително високо ниво. В категория до 54 кг. със съдийско решение Християн Кънчев победи състезателя от Тайланд и утре очаква Китайско Тайпе. Тежка контузия във втория рунд попречи на Станислав Вълчев да преодолее съперника си от Бразилия, въпреки това той изигра докрай мача си. В категория до 63,5 кг. Севдалин Славов спечели срещата си с колумбия и утре очаква Непал. Добро начало записа Али Юзеир, който за първи път се изявява във възрастова група мъже, като надигра Украйна и утре излиза срещу Бразилия. Стефан Петков с характерен муай тай почерк реализира победа срещу Испания, а утре очаква Иран. Никакви трудности не предизвика чехския състезател у Християн Корунчев, който утре ще се бие с представител на Мавриции. Също Мавриции пердстои и за Йордан Янков, капитана на отбора днес класически надигра поляк и продължава напред. В категория до 91 кг. Християн Тотев надделя над Италия и утре играе с Индия. Пламен Борисов победи Германия и очаква Узбекистан. Дебютантката при жените Хана Петкова победи Перу – очаква я Украйна. Теодора Кирилова надделя над Киргизстан , а утре излиза срещу Тайланд. В утрешния ден с първи срещи ще се включат в състезанието и юношеските ни категории – Карина Петкова срещу Бразилия, Петър Калчев срещу Русия, а Георги Далакманов срещу Молдова.