БЪЛГАРСКИЯ ОТБОР НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО МУАЙ ТАЙ

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  viber image
  С 5 медала се завърна от участие в Европейско първенство по муай тай съставът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. В седемдневната проява в столицата на Беларус Минск участие взеха представители на 15 европейски държави, които с качествени и успорвани срещи определиха призьорите на Европа за 2017 година. Последното за годината международно състезание за Българска конфедерация по кикбокс и муай тай приключи с актив от 3 златни и 2 сребърни медала.
  Успеха си от Световното първенство през март в Банкок затвърдиха двама от състезателите ни спечелвайки поредна титла за годината този път Европейска в категория до 60 кг. – Станислав Вълчев и в кат. + 91 кг. – Пламен Борисов. Със злато от Европеското първенство се завърна и боеца ни в категория до 91 кг. Християн Тотев, за който това беше първа международна изява за годината след продължително прекъсване поради контузия. Севдалин Славов надигра категорично противниците си в схемата на категория до 63.5 кг., като отстъпи с малко финалния си мач срещу състезател от Русия и се нареди на второ място на почетната стълбичка. За съжаление сериозна контузия на коляното получена в предходните срещи попречи на национала ни в кат.до 81 кг. Йордан Янков да се изяви пълноценно във финалния си мач. Травмата доведе до невъзможност състезателят ни да продължи битката и в средата на втория рунд бе наложено прекратяване на срещата, с което и той остана втори в категорията си.
  Представянето ни в тазгодишното издание на Европейския шампионат продължава да утвърждава позицията на страната ни в челните места на аматьорския спорт.
  За всички наши представители в края на тази седмица в София предстои финалното отборно първенство по муай тай, наситения с прояви месец Декември ще приключи с атрактивна професионална гала на 15.12 в зала Универсиада и годишно общо събрание на организацията на 17.12.2017.