Топ треньор в световен мащаб поема Българският национален отбор по Пойнтфайтинг

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  IMG_3322Българска конфедерация по кикбокс и муай тай привлече нов чуждестранен специалист за работа с националните отбори.

  От средата на тази година към треньорския екип на Конфедерацията се включва признатия международен авторитет в областта на татами спортовете Джанфранко Рици. Италианецът е национален треньор в продължение двадесет години на най-голямата националната федерация по кикбокс в света – Италианската, основател на един от най-старите и престижни турнири „Бестфайтър“ и главен треньор на отбора на „Бесфайтър“. Рици е изключителен специалист с индивидуален подход, забележителен новатор в областта на татами спортовете, с повече от 30 годишен опит в работата си с деца, подрастващи, мъже и жени. Неговата лична спортна кариера стартира в стиловете на татами, като в последствие се състезава и на ринг и е национален шампион на Италия в продължение на три години в стил фул контакт.

  През последните пет години Рици работи в близък контакт като гост-треньор със състезателите на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и ги познава отблизо, винаги отдаден на спортната кауза той е сред поддръжниците на българската национална гарнитура на всички междуранодни състезания.

  Привличането на Рици на постоянен ангажимент към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай е уникален пробив за Организацията, най – вече за състезателите от Националния отбор на татами и за всички клубни треньори работещи на татами. Основните приоритети в програмата на Джанфранко Рици са индивудиалния подход и работа с настоящите национални състезатели, извеждането им до върхови постижения, както и доизграждането на устойчива структура от елитни състезатели във всички възрасти на татами дисциплините.