Топ треньор в световен мащаб поема Българският национален отбор по Пойнтфайтинг

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ И КРИСТИНА НИКОЛОВА СА НОВИТЕ КАПИТАНИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО КИКБОКС РИНГОВИ И ЛЕКИ СТИЛОВЕ

  IMG_3322Българска конфедерация по кикбокс и муай тай привлече нов чуждестранен специалист за работа с националните отбори.

  От средата на тази година към треньорския екип на Конфедерацията се включва признатия международен авторитет в областта на татами спортовете Джанфранко Рици. Италианецът е национален треньор в продължение двадесет години на най-голямата националната федерация по кикбокс в света – Италианската, основател на един от най-старите и престижни турнири „Бестфайтър“ и главен треньор на отбора на „Бесфайтър“. Рици е изключителен специалист с индивидуален подход, забележителен новатор в областта на татами спортовете, с повече от 30 годишен опит в работата си с деца, подрастващи, мъже и жени. Неговата лична спортна кариера стартира в стиловете на татами, като в последствие се състезава и на ринг и е национален шампион на Италия в продължение на три години в стил фул контакт.

  През последните пет години Рици работи в близък контакт като гост-треньор със състезателите на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и ги познава отблизо, винаги отдаден на спортната кауза той е сред поддръжниците на българската национална гарнитура на всички междуранодни състезания.

  Привличането на Рици на постоянен ангажимент към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай е уникален пробив за Организацията, най – вече за състезателите от Националния отбор на татами и за всички клубни треньори работещи на татами. Основните приоритети в програмата на Джанфранко Рици са индивудиалния подход и работа с настоящите национални състезатели, извеждането им до върхови постижения, както и доизграждането на устойчива структура от елитни състезатели във всички възрасти на татами дисциплините.