Антидопингово обучение в НСБ“Спортпалас“

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  IMG_2028 IMG_2025

  IMG_2030Националния състав по муай тай и състезатели от разширените отбори по кикбокс и муай тай от Североизточна България преминаха Антидопингово обучение във вчерашния ден в Национална спортна база „Спортпалас“. Състезателите бяха подробно запознати от д-р Христина Иванчева и Мила Тафраджиева с информация свързана с процедурата за допингов конрол, опасностите от допинга, човешкия растежен хормон, маскиращите средства, марихуаната, както и с процедурите по Разрешенията за терапевтична употреба и предоставяне на местонахождение. Специалистите от Антидопинговия център детайлно разясниха и демонстрираха процедурата по взимане на допинг-проба, както и правилното поведение на състезателите и техните треньори по време на самата процедура. След провеждане на обучението всеки един от спортистите попълни анкета и получи списък на забранените субстанции и методи за 2017 година.