Антидопингово обучение в НСБ“Спортпалас“

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  IMG_2028 IMG_2025

  IMG_2030Националния състав по муай тай и състезатели от разширените отбори по кикбокс и муай тай от Североизточна България преминаха Антидопингово обучение във вчерашния ден в Национална спортна база „Спортпалас“. Състезателите бяха подробно запознати от д-р Христина Иванчева и Мила Тафраджиева с информация свързана с процедурата за допингов конрол, опасностите от допинга, човешкия растежен хормон, маскиращите средства, марихуаната, както и с процедурите по Разрешенията за терапевтична употреба и предоставяне на местонахождение. Специалистите от Антидопинговия център детайлно разясниха и демонстрираха процедурата по взимане на допинг-проба, както и правилното поведение на състезателите и техните треньори по време на самата процедура. След провеждане на обучението всеки един от спортистите попълни анкета и получи списък на забранените субстанции и методи за 2017 година.