Първо държавно първенство за годината ще се проведе този уикенд в Нова Загора

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Nova zagora

  С началото на държавния спортен календар на Българска конфедрация по кикбокс и муай тай стартират и серия от посещения на изпълнителния директор Димитър Спасов в спортните клубове в страната. Сред приоритетите на изпълнителния директор са близък контакт с клубовете по места, директна комуникация с треньорите и техните възпитаници, наблюдение върху методиката на спортно-техническия процес, а също и лично участие тренировъчната дейност. Програмата на Димитър Спасов ще обхване поетапно всички 81 спортни клуба в организацията и цели да подкрепи и стимулира клубната дейност в страната.
  Първото за годината Държавно първенство на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай ще се проведе през почивните дни в новозагорската спортна зала Младост. Над 100 състезателя ще се включат в състезанието, което е и квалификация за предстоящото през март Световно първенство в Тайланд и за първи път се организира в два различни класа. В рамките на двата състезателни дни треньорският тандем Николай Атанасов, Красимир Колев ще определи състезателите, които ще представят страната ни на международния форум и за които от 20 февруари до 04 март ще се проведе предсъстезателен лагер в НСБ“ Спортпалас“. Паралелно с държавното първенство Федерацията организира тридневен курс за спортни съдии по муай тай и кикбокс – рингови стилове, а в предсъстезателния петъчен ден изпълнителния директор на организацията г-н Димитър Спасов ще проведе работна среща с треньорите на спортните клубове. Домакин на проявата е спортен клуб „Прайд ендще Глори“ – Нова Загора и БККБМТ