Призове спортист на годината за състезатели на БККБМТ

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  Изминаващата седмица бе наситена с много спортни събития, част от тях закономерно са свързани със състезателите на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и техните успехи.
  Спортист на 2016 година за град Варна стана световният шампион за професионалисти Владимир Вълев! На специална церемония Вълев получи своята награда от кмета на града, а в призовата десятката за спортист на Варна за 2016 година бяха европейските шампиони по кикбокс Пламена Димова и Богдан Шумаров, както и световният шампион по муай тай Милен Маринов.

  valev
  Специален приз за младо дарование бе връчен и на вицесветовния шампион от Световното първенство по кикбокс за кадети Теодор Христов.
  В Свиленград като спортист на годината е награден състезателя Димитър Петров, който също е вицесветовен шампион от Световното пърнество за кадети в Дъблин, а в Нова Загора отличието спортист на годината е за Константин Михайлов – призьор от Световни и Европейски първенства, а с приза „Треньор на 2016“ Община Нова Загора отличи неговия треньор Иван Иванов.

  svilengrad novazagora

  Предстои и на други наши състезатели и треньори да заемат своите първи места в номинациите за 2016 година, изпращаме година със забележителни спортни успехи.
  Ето и обективната оценка на Министър Красен Кралев пред „Блиц“, която отразява успеха на нашите състезатели и мястото на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай сред водещите спортни федерации:
  „Очевидно е, че не олимпийските бойни спортове са във възход. Общо в страната с тях са ангажирани над 20 000 души в различните възрасти. Имаме много сериозни международни успехи в бойните спортове. В кикбокса тази година имат световната титла при професионалистите на Владимир Вълев, четири златни и два сребърни от световни първенства, а от европейски първенства – 12 златни, 5 сребърни медала и 8 бронзови. Общо 31 медала са взели през тази година представителите на федерацията по кикбокс и муай тай. Работят добре, има клубове в страната, десетки младежи се занимават с тези спортове. Федерацията по ММА само за една година съществуване също показа много сериозно развитие. Има един световен шампион, два сребърни медала и един бронзов от световното първенство, а на европейското имаме пет шампиона, един сребърен медал и един бронзов. Само за една година успяха да направят над 30 клуба. Това са спортове, които имат място в програмата на спортното министерство. Не може да ги пренебрегваме и да се правим, че ги няма. Табелата „Олимпийски спорт” не трябва да дава никакви привилегии. Има спортове, които стоят на държавната хранилка само заради това, че са олимпийски спортове, но не извършват никаква дейност. Не само, че нямат успехи, но нямат работа и с подрастващите. От друга страна има спортове, които са много по-популярни и атрактивни. Олимпиадата е само едно състезание на 4 години и то с много силен политически оттенък в него. Истинският спорт е всичко това, което се случва между две олимпиади. Тези федерации, които получават финансиране от държавата, не го получават само заради участието си на Олимпиада, те носят медали от световни и европейски първенства. Така че когато правим оценка за представянето на даден спорт, не бива да се фокусираме само върху едно състезание, а да гледаме целия цикъл.“