Официално становище на УС на БККБМТ

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  1

  ОФИЦИАЛНО СТАНОВИЩЕ

  ОТ УС на БККБМТ

  Във връзка с опита на Галин Димов  да създаде ситуация относно титлата на Владимир Вълев разясняваме на членовете на федерацията истината по случая.

  За пръв път от десет години Българска конфедерация по кикбокс и муай тай получава  покани за профи-мачове, благодарение на участието в борда на WAKO и WAKO Pro на български представител и на националния селекционер Миодраг Йотич.

  Всички тези мачове са организирани изцяло от ръководството на Федерацията, която защитава интересите на своите членове, било то аматьори или професионалисти.

  Тази година бе организиран един мач за Димитър Пенчев, един за Александър Петров и два на Владимир Вълев, като той отказа първия мач поради контузия, а вторият, който бе договорен по време на борда на WAKO в Римини – Италия  се състоя.  Всички  дейности по състоялия се професионалния мач на Владимир Вълев (хонорари, билети, програми) бяха организирани от Федерацията.

  Относно медийното отразяване на професионалния мач и успеха на Владимир:

  • Владимир Вълев бе поканен на организирана пресконференция преди заминаването му в София, за участие в която бе спрян от ръководството на новия си клуб! Независимо от това Федерацията организира преди заминаването на Владимир  пресконференция в град Варна, на която участваха и двамата му треньори.
  • След завоюването на Световната титла, за да направи успеха на Владимир Вълев максимално широко достояние, федерацията оганизира на 30 ноември в град София официална пресконференция и интервюта в националните медии. Владимир Вълев бе спрян от участие и на тези медийни изяви.

  Владимир Вълев е третият български Световен шампион за професионалисти след Марко Марков и Камен Пенчев и неговия успех е безспорен! За това писмо за награждаването на Владимир Вълев  е изпратено своевременно до ММС и той ще получи награждаване, въпреки че федерацията не е в практика законово да стимулира професионалните спортисти. В същото време за тази година Варна има Световни Шампиони по муай тай, Европейски шампиони по кикбокс и по муай тай,  които също си чакат парите за награждаване,  но тъй като не са в обсега на Галин Димов и той  не може да им влияе медийно, техните имена не се споменават.

  Странни са действията на Галин Димов и мнението на УС на БККБМТ, е че не може цяла федерация да се занимава с неговите интереси и че той трябва да реши дали работи като журналист или треньор.

  Както знаете, поради инсинуации и популяризиране на личния му клуб правата на Галин Димов да администрира сайта на федерацията бяха отнети, през тази година му бяха отнети и съдийските права. Като бивш администратор на сайта  той умишлено и в момента атакува и спира сайта на федерацията, опитвайки  се да яхне славата на Владимир Вълев, да създаде проблем и да влезе в медийното пространство, чрез неговия успех, който заслужава много по-добро и професионално отношение.

  Галин Димов си позволи  арогантен тон на страницата на Министър Красен Кралев, публикувайки  обиди и опитвайки се да създаде илюзията, че той урежда награждаването на Владимир Вълев от страна на Министерството.

  С решение на УС е  разгледан въпроса за спиране на треньорските права на Галин Димов и са му поискани обяснения за ситуацията. След получаването им  и ако той не даде разумни обяснения за действията си ще му бъдет отнет треньорския лиценз.

  Изпращаме най-успешната година на федерацията и вместо да се радваме на успеха на Владимир Вълев и на успехите на всички момчетата и момичета от Варна и страната за пореден път се занимаваме с емоционалните отклонения на Галин Димов.

  УС на БККБМТ