Емануил Димитров – спортист на месец октомври в анкетата на Пресклуб България

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  emanuil

   

  Днес в Пресклуб България заслужилият майстор на спорта по кикбокс Емануил Димитров получи наградата си за Спортист на месец октомври в традиционната анкета на Пресклуб България сред спортните редакции. Емануил е първият български кикбоксьор, спечелил признанието спортист на месеца в анкетата на пресклуб „България“. През изминалия месец той спечели поредно златно отличие за страната ни, като завоюва Европейска титла в кат. до 79 кг стил „лайт контакт“ на първенството в Словения, припомняме, че Емануил е вече петкратен световен шампион по кикбокс и е един от най – титулованите състезатели на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и Световната асоциация на кикбоксовите организации (WAKO). На 20.11 Емануил Димитров заедно с останалата част от отбора по кикбокс заминава за Гърция, където на европейския шампионат ще се опита да стане шампион и в другите два стила на татами – пойнт файт и киклайт контакт.

  „Искам да благодаря много за тази награда, това признание означава много за мен. Надявам се и когато се върнем след две седмици от Европейското първенство, да ви дам причина да гласувате за мен и през следващия месец. Предстои ни едно тежко Европейско първенство. В стил кик лайт за първи път ще имам възможността да се боря за европейска титла и се надявам да се върна с две отличия, силно се надявам да са златни“, каза Емануил Димитров пред репортерите.

   

  emanuil2

   

  Емануил Димитров и г-н Виктор Меламед – председател на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай