Държавно първенство по кикбокс стилове фул контакт, лайт контакт и пойнт файтинг – гр.Свиленград

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  След повече от 20 години прекъсване Свиленград е отново домакин на първенство по кикбокс, което се организира със съдействието на Община Свиленград и местния спортен клуб „Тангра-2008“. Държавното първенствов стиловете фул контакт, лайт контакт и пойнт файтинг, което ще се проведе в почивните дни в многофукционалната спортна зала „Свиленград“, освен че е последно за спортно-състезателната 2016 година мероприятие на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, се провежда в памет на Красимир Попгеоргиев.

   

  3

  Краси Попгеоргиев е човекът положил началото на спорта кикбокс в града и основал местния спортен клуб „Бурденис“, изградил школа от състезатели, част от които и до днес активно се занимават със спортна и организационна дейност във федерацията по кикбокс. 20 години след смъртта на Красимир Попгеоргиев, домакините от днешния свиленградски кикбокс клуб „Тангра-2008“ – Валери Димитров, Златомир Димитров, Димитър Димитров и Дима Сидоренко учредиха купа за най-техничен състезател в стил фул контакт в негова памет. В първенството участие ще вземат представители на 43 спортни клуба от цялата страна.