Държавно първенство по кикбокс стилове фул контакт, лайт контакт и пойнт файтинг – гр.Свиленград

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  След повече от 20 години прекъсване Свиленград е отново домакин на първенство по кикбокс, което се организира със съдействието на Община Свиленград и местния спортен клуб „Тангра-2008“. Държавното първенствов стиловете фул контакт, лайт контакт и пойнт файтинг, което ще се проведе в почивните дни в многофукционалната спортна зала „Свиленград“, освен че е последно за спортно-състезателната 2016 година мероприятие на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, се провежда в памет на Красимир Попгеоргиев.

   

  3

  Краси Попгеоргиев е човекът положил началото на спорта кикбокс в града и основал местния спортен клуб „Бурденис“, изградил школа от състезатели, част от които и до днес активно се занимават със спортна и организационна дейност във федерацията по кикбокс. 20 години след смъртта на Красимир Попгеоргиев, домакините от днешния свиленградски кикбокс клуб „Тангра-2008“ – Валери Димитров, Златомир Димитров, Димитър Димитров и Дима Сидоренко учредиха купа за най-техничен състезател в стил фул контакт в негова памет. В първенството участие ще вземат представители на 43 спортни клуба от цялата страна.