Европейска седмица на спорта

 • ДВЕ СВЕТОВНИ ТИТЛИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ПО КИКБОКС

  Втора световна титла за България! След вчерашния триумф на Албена Ситнилска при жените на киклайт контакт (категория до 55 кг.), днес и Борислав Радулов ни зарадва със златен медал от Световното първенство в Анталия.

 • ДВАМА СВЕТОВНИ ВИЦЕШАМПИОНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА КИКБОКС ОТ СВЕТОВНОТО В САРАЕВО

  От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се проведе Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. В него взеха участие 58 държави и общо 754 състезателя.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

  В събота на 10 септември 2016 г. бе даден официалния старт на Инициативата „Европейска седмица на спорта“ #BeActive. Тя беше открита в НСА „Васил Левски“ от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, столичния кмет Йорданка Фандъкова и Ректора на спортната академия проф. Пенчо Гешев. Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия, а координатор за България е Министерството на младежта и спорта. Столична община е съорганизатор, като част от Програмата „София-Европейска столица на спорта 2018“. Основната идея на #BeActive е да популяризира масовия спорт и физическата активност. В рамките на инициативата Министър Красен Кралев, Заместник-кметът на София Тодор Чобанов, Ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев, Съпредседателят на Конфедерацията по кикбокс и муай тай Виктор Меламед и председателят на фондация „Етнопалитра“ Пепа Илиева подписаха Меморандум за сътрудничество, част от националната инициатива срещу омразата, ксенофобията и расизма „Спортът за толерантност“. Да се присъединят към меморандума ще бъде предложено на всяка една от общините, в които ще се провеждат събития от „Европейската седмица на спорта“.

   

  melamed8
  melamed3

  melamed7 melamed6 melamed5 melamed4 melamed2 melamed