Първи състезателен ден за нашите състезатели на Световното първенство по кикбокс за кадети в Ирландия

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  Предстои първият състезателен ден на Световното първенство по кикбокс в Дъблин. Националната гарнитура на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай ще бъде предствена от осемнадесет състезатели.
  Лъчезар Хаджигенов в категория до 57 кг. в стил пойнт файтинг ще излезе срещу представител на Мексико. В категория + 47 кг. Божидар Цветков отново в стил пойнт файтинг излиза срещу състезател от Австрия.
  При девойките в категория до 50 кг. Кристина Николова ще срещне представителка на Италия, също съперничка от Италия очаква Александра Георгиева в категория до 42 кг. В категория до 42 кг. Кирил Чакъров предстои да играе със състезател на Австрия, а Анелия Тодорова в кат. до 32 кг. излиза срещу Унгария. Също в категория до 32 кг. Денис Петров ще играе срещу представител на Обединеното кралство.
  Емил Кроснов в кат. до 63 кг. ще излезе на татамито срещу състезател на Словения, а в категория до 28 кг. Михаил Георгиев среща поляк.
  В стил лайт контакт Емил Калоянов в категория до 74 кг. ще играе срещу представител на Южна Африка, а в киклайт контакт Яни Янев – до 69 кг. излиза срещу състезател на домакините. В категория до 42 кг. отново стил киклайт контакт Живко Гюров ще срещне съперник от Южна Африка, а Доброслав Радев в кат. до 63 кг. противник от Украйна. Днешното ни представяне на татами ще завърши със срещата между Емил Вълков в категория до 57 кг., който играе срещу състезател на Великобритания.
  В ринговите дисциплини Симеон Амуджиев излиза срещу състезател от Нова Зеландия в категория до 67 кг., стил К-1. Али Али в същия стил, но в категория до 81 кг. играе срещу състезател от Русия, а в кат. до 63,5 кг. Велислав Николов също среща руснак. В лоу кик участие предстои за Симеон Стойчев, за когото жребият определи противник от Полша.

  Нека пожелаем успех на нашите състезатели днес!