Предстои Световно първенство по кикбокс за кадети, което ще се проведе в Дъблин, Ирландия

 • БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В РЪКОВОДСТВОТО

  На 06.04.2019г. в сградата на Министерството на младежта и спорта в гр. София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 • СЕДЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО МУАЙ ТАЙ В ТАЙЛАНД

  Българският национален отбор по муай тай повтори отличното си представяне от миналата година на световното първенство по муай тай за мъже и жени. Седем българи се окичиха със златни медали, а двама останаха със сребро.

 • БАХЧЕВАНОВ И ПИТБУЛА СА НОВИЯ ТАНДЕМ ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В КИКБОКСА

  Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк“ е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора

  federation
  Тридесет и пет състезателя във възрастова група кадети ще вземат участие в предстоящото Световно първенство по кикбокс в Дъблин – Ирландия.
  Шампионатът на планетата ще се проведе от 27 Август до 03 Септември в City West Convention Centre и до момента за участие в него са регистрирани 1666 състезателя от 46 държави, като се очаква до началото на шампионата броя на участниците да надхвърли 2000.
  За първи път нашата страна участва в състезанието с толкова голям по мащабите си отбор, 13 от представителите на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай ще вземат участие в ринговите дисциплините лоу кик, К-1 и фул контакт, а 22 ще се състезават на татами в стиловете лайт контакт, пойнт файтинг и киклайт контакт. В състава на отбора са изявени състезатели като Кристина Николова – Европейски шампион от 2015 година в стил лайт контакт и Вицеевропейски шампион от 2015 година в стил пойнт файтинг, Радослав Костов – Европейски шампион от 2015 година в стил лоу кик, Доброслав Радев – Европейски шампион от 2015 година в стил киклайт контакт, участие ще вземат и редица призьори от международни първенства, а също така и състезатели, за които това участие е дебют на международно първенство.
  Треньори на гарнитурата са Иван Георгиев за татами и Красимир Кирилов за ринг. Представителният отбор по кикбокс за кадети проведе лагер в края на месец Юли в Разлог, всички състезатели са подготвени и максимално мотивирани за успешно представяне и призови отличия.